TSK Mehmetçik Vakfı

Bekleyiş (2016) "Söylemek veya Söyleyememek"

bekleyıss

Filmin Orijinal Adı: L'attesa
Filmin Türü: Dram 
İMDB Puanı: 6,5 / 10

    Bekleyiş filmini ilk olarak Filmgündemi adlı blogda duymuştum. Ta o zamandan bir köşeye kaydetmiştim izleyeceğim diye. Ve o büyük gün geldi çattı. Öncelikle bu filmden haberdar olmamı sağlayan Filmgündemi'ne teşekkür ediyorum ve pek de uzatmadan Bekleyiş nedir ne değildir başlıyorum.

Yavaş ama Etkileyici

   Öncelikle aksiyon veya hızlı bir akışı sevenleri şöyle dışarıya alalım. Aradığınız film bu değil kesinlikle. Yavaş, yeri geldiğinde durma noktasına gelen bir gidişat var filmde. Açıkçası bazı noktalarında sıkıldığımı söyleyebilirim. Fakat bu filmin geneli için söz konusu değil tabii ki. Filmimizin akışı bir tarafa, konusu bana açıkçası çok cazip geldi. Basitçe bir kadının oğlu ölüyor ve bir gün oğlunun kız arkadaşı ölümden habersiz bir şekilde geliyor. Niyeti sevgilisini görmek, ona kavuşmak. Ama malum, adam mevta. İşte film burada kopuyor. Anne bir türlü oğlunun öldüğünü söyleyemiyor ve ortaya buram buram dram kokan bir hikaye çıkıyor.

 George olmak veya Olmamak. Bütün Mesele Bu!

   Korkunç Bir Film 3 adlı komedi filmini izleyenler bilir, George adlı garip kişiliği. Bu abimiz fazlaca açık sözlü ve dobra bir herif. İşte oğlunun öldüğünü söyleyemeyen annemizin aradığı ilaç bu. Birazcık George gibi olmalıydı. Mesela aynı George adlı abimizin küçücük çocuğa öğretmeninin öldüğünü açıklaması gibi bir açıklama yapabilirdi:


   Şaka bir tarafa düşünüyorum da bir anne için oğlunun acısı bir tarafa, aniden çıkıp gelen ve her hareketiyle oğlunu hatırlatan bir kız arkadaş durumu çıkmaza sürüklüyor olsa gerek. Kadın daha kendisi kabullenmemiş oğlunun ölümünü, bunu nasıl izah etsin ki?

Açıkla Be Ablacığım..!

   Filmi izlerken ne kadar çok söyledim bunu. Açıkla ve rahatla! Ama tabii göründüğü kadar kolay değil. Aslında açıklamaması daha iyi. Çünkü o zaman iki kadın arasında kopan fırtınayı daha iyi görebiliyoruz. Birisi oğlunun acısıyla kahrolurken diğeri sevgilisinin özlemini çekiyor. Halbuki acı özlemin ilacı, özlem de acının.(Yaz bunu güzel laf) Oğlunun hayatından kopup gelen bu yabancı kız annenin kararmış evine ışık oluyor. Ancak sır her geçen gün ağır geliyor ve olanlar oluyor. Filmin sonunu söylemeyeceğim elbette. Fakat sonu beni pek tatmin etti diyemem. Yani ne bileyim bir şekilde bende kahrolmak belki de ağlamak isterdim sonunda. Üzgünüm "Bekleyiş" ağlamadım.

   Sonuç olarak Bekleyiş konusuyla buram buram dram kokan fakat onu pek de etkileyici bir şekilde yansıtamayan bir film olmuş. Genel itibariyle izlenebilir olsa da bir "Babam ve Oğlum" veya "Hachiko" değil. Filmin müzikleri de ayrıca hoşuma gitti bu arada. Neyse izleyip izlememek size kalmış artık.



Fragman:



 Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.

Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

4 yorum:

  1. Mükemmel bir yazı olmuş, blogunu çook beğendim ve hemen takibe aldım :D

    Lütfen sen de benim bloguma göz at :) sofistikedusunur.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkür ederiz. Ben Sizin blogunuzu takip ediyorum diye hatırlıyorum. Ilginiz için Teşekkür ederiz :)

      Sil
  2. Çok güzel bir yorum olmuş, bayıldım. Küçük bir kıza öğretmeninin öldüğünü söyleme videosu da bir harikaydı... Bekleyiş filmi biraz ağır. Konu 'ölüm yası' olunca daha bir ağırlaşmış sanki. Ama Juliette Binoche'yi izlemek keyifliydi. Başka bir oyuncuyla çekilseydi dimağımda kalıcı bir yer edinebilir miydi şüpheliyim... Paylaşım için ayrıca teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film oldukça ağır. Nedense bana olduğundan fazla ağır geldi. Böyle filmlere pek alışkın değilim ondandır herhalde. Asıl İlginiz için biz teşekkür ederiz. :)

      Sil