TSK Mehmetçik Vakfı

K-PAX (2001) "K-Pax Gezegenine Gitmek mi? Kesinlikle Hayır!"

k-pax
Filmin Orijinal Adı: K-Pax
Filmin Türü: Fantastik, Dram ve Komedi
İMDB Puanı: 7,4/10


   Tren garının ortasında aniden belirip yoksul kardeşimizi kuşkuya düşüren Prot adlı garip bir insanın - daha doğrusu uzaylı- hikayesini anlatıyor bu film. Elbette ben uzaylıyım diye ortalıkta dolaşan birisini insanlar sevgiyle selamlayacak değil. Hemen tutup bir akıl hastanesine atıyorlar kahramanımızı. Zaten ne oluyorsa ondan sonra oluyor.

Doktor Bu ne?

   Doktor Powell, klasik akıl hastalarından bıkmış halde adeta Prot'u bekleyen bir abimiz. Prot kendisine getirildiğinde insanüstü yeteneklerinden dem vuruyor yardımcıları. İnsanüstü dediysem öyle uçmak gözlerinden ışın saçmak veya ağ atmak değil elbette. Adamın bazı özellikleri insan algısının ötesinde diyebilirim belki.Neyse efendim. Aman doktor canım doktor diye başlayan ikilinin ilişkisi Prot'un kendine has sihirbazlık gösterileriyle farklı boyutlara ulaşıyor. Doktorumuz onun hem uzaylı olduğunu düşünüyor hem de düşünmüyor. Son dakikaya dek bir türlü karar veremiyor. 

K-Pax Yolcusu Kalmasın

   K-Pax adlı gezegenden geldiğini iddia eden Prot abimiz, filmin ilerleyen dakikalarında akıl hastalarının da dikkatini çekiyor. Hatta öyle ki onlarla ilişkiyi geliştirip ahbap oluyor. Akıl hastaları normal olarak hastaneden kurtulmak istiyor. Prot ise bunu kavrayınca "abiniz size kurban olsun" edasıyla içlerinden birisini K-Pax gezegenine götüreceğini söylüyor. Bunun sonucunda da akıl hastaları arasında hummalı bir çekişme başlıyor. Acaba Prot kimi götürecektir?

K-Pax mi? Hayır Almayayım

   K-Pax adlı gezegene ancak akıl hastaları gitmek ister. Gezegen bize göre değil abi. İnsanoğlu orada yaşayamaz. Bunu açık ve net söylüyorum. K-Pax canlısı rahattır, huzurludur, sorunsuzdur, bireyseldir, aynı zamanda işbirliği onun vazgeçilmezidir, onlar toplu halde yaşarlar ve öyle hareket ederler. Peki ya insanlar? İnsan huzurlu olamaz çünkü bana göre o sorun merkezli bir canlıdır. İnsanlar birlikte hareket etmez çünkü egolar buna izin vermez. İnsanlar da bireyseldir fakat bencillik düzeyindedir bu. Yani anlayacağınız K-Pax bize göre değil. Seyahat iptal!



Fragman:


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.


Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder