TSK Mehmetçik Vakfı

Köstebek (2016) "Harry Potter Büyümüş Abi"

Filmin Orijinal Adı: Imperium
Filmin Türü: Dram, Gerilim ve Suç
İMDB Puanı: 6,5/10

-Dikkat bu yazı daha çok Daniel Radcllife yazısıdır.-

   Dün uzun bir uğraştan sonra açıp izledim bu filmi. Açıkçası başroldeki kardeşimiz artık ailemizden birisi. Küçüklüğünü biliriz kendisinin. Hogwarts'ta az büyü yapmadı. Ortalığı az karıştırmadı. Harry Potter bitince Siyahlı Kadın filmindeki performansı da eh işte dedirtti. Ama yine de ben dahil herkesin kafasında o soru işareti vardı: Daniel, Harry Potter olmaktan kurtulacak mı?

Daniel Nasıl Kurtulur?

   Elbette Siyahlı Kadın performansıyla değil. Sonra da Genç Doktorun Not Defteri -Bu arada izlediğim tek yabancı mini dizi- macerası var. Fakat konumuz bunlar değil. Konumuz KÖSTEBEK! Daniel, reçeteyi bulmuş. Psikopat görüntünün altına saklanarak Harry'nin masumiyetini yok etme ilacı uygulanmış. Bence bu ilaç oldukça iyi bir şekilde vücuda nüfus etmiş. Köstebek filmi bence Harry seviyesini atlamak için ilk adım olmalı. Elbette o seviyeyi dazlak olarak geçmek imkansız fakat ilerisi için umut verici. Filmdeki performansı biraz tutuk olsa da jest ve mimikleri bunu kapatıyor.(Kırk yıllık sinema eleştirmeni gibi konuşuyorum. Öyle değilim.) Daniel, kurtulmak için adımı atmış anlayacağınız bize de hayırlı olsun demek düşer.

Gözlük Takıntısı ve Diğer İki Büyücü

   Daniel yani Nate Foster filmin ilk sahnelerinde gözlüklü haliyle çıkıyor karşımıza. Ben onu gözlüklü görünce ne düşündüğümü tahmin edemezsiniz. Evet evet onu Harry Potter'a benzettim. Ya bu çocukta gözlük takıntısı var ya da senaristlerde. Yakışmıyor da abi. Takma artık işte.

   Peki Harry Potter öyle veya böyle büyümeye başladı ya arkadaşları? Yani Ron ve Hermonie ne alemde acaba? Ron'u oynayan kardeşimizin pek büyümeye niyeti yok gibi. En son Moonwalkers filmini izledim. Kendisine yakışmayan bir roldeydi. Galiba bu gidişle Harry'nin yancısı olmaktan kurtulamayacak. Hermonie'ye gelince. O çoktaaan büyüdü. Emma Watson yani Hermonie en azıyla Nuh filmi ile bunu kanıtladı. Ancak hala şüphesi olanlar beklemede kalsın. 2017 yılında çıkacak olan Güzel ve Çirkin filmi bana göre Emma'nın kariyerinin dönüm noktası olacak.

NOT: Filmden pek bahsedemedim. Köstebek adlı film izlenmeye değer bir film. Irkçı bir örgütün -daha doğrusu neonazi- içine sızma yapan bir ajanın gelgitlerini konu ediniyor. İzlerseniz zaman kaybı olmaz. Garanti veriyorum.



Fragman:





Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

2 yorum:

  1. Daniel Radcliffe'in Potter'den sonra yaklaşık 4-5 filmini izledim. Horns, Frankeştayn, Sihirbazlar Çetesi, Öldüresiye Sevmek... Sanırım alıştım onun başka hallerine. Planımda Sundance'tan ödül aldığı Swiss Army Man filmini izlemek var, Köstebek filmini daha sonraya bıraktım... Emma Watson oldu bence. Colonia filmini izledim onun. Gayet güzel alıp götürdü filmi... Son büyücü kızıl saçlı Ron; onu takip etmiyorum :) Paylaşım için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sihirbazlar çetesini hala izlemedim...Swis Army Man filmini mutlaka izleyeceğim belki onunla ilgili de yazı yazarım...İlginiz için teşekkür ederiz :)

      Sil