TSK Mehmetçik Vakfı

Yedi Numara (2000-2003) "En İyisi Galiba Sanursam"

eydinmra

Yayınlandığı Kanal: TRT
Format: Sitcom
Bölüm Sayısı: 92 Bölüm (3 Sezon)


   Gençlik dizileri bakımından kalitesizliğin dibini gören televizyonlarımızda, zamanında hiç de fena olmayan işler vardı. Klişelere saplanıp kalmış ve aşk üçgenlerinde boğulan hikayelerden daha farklı boyutları olan bu işlerden birisi de belki de hepimizin bildiği Yedi Numara dizisiydi. Diziyi baştan sona anlatacak değilim. Niyetim günümüzde bile en azıyla benim açımdan bulunduğu konumu anlatabilmek.

Gözüm Bir Yerden Isırıyor!

   Zeliha yengemizin tabiriyle koçlar ve piliçler pek de bizlere yabancı değil. Matematik dehası Haydar dışında diğer karakterleri pekala çevremizde görebiliriz. Hatta uslu çocuklar olursak onlarla arkadaş bile olabiliriz. Basit bir şekilde bizlere yalandan değil gerçekten içimizdeki insanları gösteriyor olması bu diziyi farklı kılıyor. Bu iyi insanlar bir bir güzel atlara binip gitse de soyları tükenmedi emin olun. Haydar'ın deyişiyle hala aramızdalar galiba sanursam!

Doğu vs Batı veya Koçlar vs Piliçler

   Dizide aynı evde barınmak zorunda kalan ve başlarda da bu durumdan rahatsız olan öğrencilerin dostluk serüveni anlatılıyor. İşin güzel tarafı bu öğrencilerin hem erkek, kadın hem de doğu, batı çekişmesini sergilemesi. Batıyı temsil eden piliçler yani kızlarla, Doğuyu temsil eden koçlar yani erkekler hep bir tatlı rekabet halinde. Bu rekabette Vahit ve Zeliha çifti de bana göre Bağlantısızlar Hareketini temsil ediyor. İşin tarihsel simge boyutu bir tarafa, uzman bir yazar edasıyla bu dizinin, toplumun özellikle öğrenci kesimini iyi yansıttığı kanısındayım. 

Güzeldi ve Bitti

   Sonuç olarak Yedi Numara dizisi bence ülkemizde çekilmiş en iyi gençlik dizilerinin başında geliyor. Üniversitenin yoksul kesim gençliğini iyi yansıtmış olması bana bu fikrimde dayanak oluşturuyor. Sosyal medyada bu dizinin tekrar başlamasına yönelik bazı hareketleri de ayrıca desteklemiyorum. Kabul edelim veya etmeyelim bu tür dizilerin devamı çekilince ne yazık ki pek iyi olmuyor. Hem şu anda dizilerimizin süresi aşırı bir şekilde uzadı. Yani emin olun devamı gelirse bizi sıkar. En iyisi onu iyi hatırlayalım değil mi? Ama olur da bu diziden esinlenerek bir iş yapılırsa desteklerim.

Hoş Bir Ayrıntı

   Bunu yazmadan geçmeyeceğim. Dizinin senaristlerinin bizzat dizinin oyuncuları olması hoşuma gitti. Böylece kendilerine en çok yakışanı bulmuşlar gibi. Ne dersiniz?


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.

Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

1 yorum:

  1. Yedi Numara izlediğim ve unutulmazlarım arasına girmiş bir dizi. Özellikle Zeliha karakterini severdim. Diğer karakterleri de seviyordum ama onun yeri ayrıydı. Tekrar çekilse o zamanlar ki gibi düzenli izler miyim emin değilim. Misyonunu tamamladı bence...

    YanıtlaSil