TSK Mehmetçik Vakfı

Kayıp Balık Dori (2016) "Unutma Unutturma!"

kayıpbalıkdrı
Filmin Orijinal Adı: Finding Dory
Filmin Türü: Animasyon, Komedi, Macera
İMDB Puanı: 7,6 / 10

   Dile kolay tamı tamına 13 yıl! 13 Yıl önce evimize bir VCD Oynatıcısı almıştık. O zamanlar ilk izlediğim animasyon filmi Kayıp Balık Nemo olmuştu. Adeta beni büyülemişti diyebilirim. İşte uzun bir süre sonra çocukluğumu fazlasıyla anımsatan güzel bir devam filmi. Bu sefer kahramanımız Dori, ailesini aramak için uçsuz bucaksız okyanusta yeni bir maceraya yelken açıyor.

Ah Dori Vah Dori

   Bir şeyler oluyor ve onca yıldan sonra Dori birden ailesini hatırlıyor. Hatırlamasıyla yola çıkması da bir oluyor. Tabii yalnız çıkılmaz yola, koca okyanus sonuçta. Daha önceki maceranın ana kahramanlarından olan Marlin ve onun kayıpları oynayan oğlu Nemo gidiyor arkadaşlarının peşinden. Okyanus büyük! Okyanus tehlikeli! Eskisi gibi balıklık kalmamış. Balıklık ölmüş. Herkes birbirinin akıntısına taş atar olmuş. Eskiden böyle miydi? Ortalarda hep mercan kayalıklarının güzide balıkları dolaşırdı. Nerede o eski mercanlar..

   Şaka bir tarafa Dori bu yolculuğunda eski dostlarının dışında yeni dostlarıyla ve daha da eski dostlarıyla karşılaşıyor. Ailesiyle karşılaşıyor mu? Bilmem. Onu söylersem ne anlamı kalır ki değil mi? Ama şunu bilin isterim yine çok eğlenceli bir macera ile karşı karşıyayız.

Dori Gibi Düşün...

   Bu filmde açıkçası Dori adlı balığımızın özelliklerine daha çok hakim oluyoruz. Onun cesur olduğunu ve bir o kadar da anı yaşamayı sevdiğini görüyoruz. Bu benim hoşuma gitti. Yani akvaryumlara sıkıştırılmış bir balık dünyası, engellerle kaplanmış hayatımıza ne kadar çok benziyor. Halbuki engelleri aşmak, cesurca hareket etmek elimizde. İşte Dori bunu yapıyor. Aklına estiğinde yaşıyor. Özlem duygusu bir tarafa Dori bize belki de bunu öğütlüyor. Dori gibi yaşamak!

Unutma Unutulanlar Unutanları Asla Unutmaz!

   Daha önce Kayıp Balık Nemo filmini izlediyseniz -ki mutlaka izleyin- Dori'nin hafıza problemini biliyor olmalısınız. Çok kısa sürede olanları unutuyor bu balığımız. Yani belirgin bir şek...Ne yazacağımı unuttum. Dori'nin her hafıza kaybında alttan şu müzik çalsa diyorum işin özeti. Duy sesimizi ey Hollywood!


   Abi güzel diyorsun da Dori unuta unuta nasıl bulacak ailesini? Eee boşuna yanına gelmedi arkadaşları. Hem belki de bulamayacak kim bilir?

   Kısacası Kayıp Balık Dori animasyon filmi tam çoluk çocuk aile ile izlenecek hoş bir iş olmuş. İzlemeye değer diye düşünüyorum.

Bonus: Hani filmin sonunda yazılar akıp gidiyor falan ya onu sonuna kadar bekleyin. Sonunda ilk filmden kopup gelen çok hoş bir sahne göreceksiniz. Bir de mümkünse filmi Türkçe dublaj izleyin. :)



Fragman:



 Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.


Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

4 yorum:

  1. Kayip Balik Dori filminin yorumunda . güzel bir noktaya dikkat çekmişsiniz. Hayatlarımız engellerle çevrili. Ve onları aşmak için biraz cesaret gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işte o yüzden Dori bize bir yol gösteriyor. Cesurca hareket et diyor. Ilginiz için Teşekkür ederiz :)

      Sil
  2. Nemo'yu izlemiştik çocuklarla beraber. bun da değerlendirelim o zaman...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Mehmet Ali Bey, bir yıl önceki Öğretmenler Günü yazıma bu gün baktığımda yorumunuzu gördüm. Yanıtla butonu olmadığı için cevap verememişim. Bu güne kısmetmiş, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bu sayede bloğunuzu da keşfetmiş oldum. Kayıp Balık Nemo'ya gelince beğendiğim çok film vardır ama onun yeri başkadır. Dori'yi izlemedim. Vizyondan kalkmıştır herhalde. Unutma, unutturma ara başlığıda gündeme uygun düşmüş...

    YanıtlaSil