TSK Mehmetçik Vakfı

Assassin's Creed (2016) "Böyle Bitmemeliydi"

assains

Filmin Orijinal Adı: Assassin's Creed
Filmin Türü: Fantastik, Bilim Kurgu ve Aksiyon
İMDB Puanı: 6,8 / 10 

   Acısıyla ve ufak miktarlarda tatlısıyla sonuna geldiğimiz 2016 yılında sinemada en son izlediğim film olan Assasin's Creed, tek cümleyle bana hayır hayır bu yıl böyle bitmemeliydi dedirtti. Geneli itibariyle özellikle oyun severler arasında hayal kırıklığı yaratan bu yapım bir kez daha iddialı olan her işe fazla da bel bağlamamak gerektiğini kanıtladı. Ayrıntılara geçmeden önce bu yazıda şaşırtı bozanlar yer alabilir uyarayım. Eğer filmi izlemeyi düşünüyorsanız bu yazıyı hemen kapatın derim.

Oyun Dünyasından Beyaz Perdeye

   Assasin's Creed esasen Ubisoft tarafından geliştirilen bir oyun serisidir. Şahsen bu oyunu hiç oynamadım fakat ismini çok duydum diyebilirim. Ayrıca filmi oyunu gayet iyi bilen bir arkadaşımla izledim. En başta yazdığım olumsuz yorumlarda biraz ondan etkilendiğim için kaynaklandı. Bu oyunu oynayan çoğu kişi tıpkı arkadaşım gibi filmi pek de oyun kadar etkileyici bulmamış. Koca oyunun sadece bir filmde sıkıştırılması veya sonun bu kadar çabuk olması -daha fazla ayrıntıya girmeyeyim- devam filmleri için gayet haklı şüpheler doğurmuş. Filmden çıktığımızda "iyi güzel de şimdi ne olacak. Nasıl devam edecek" dedik.

Kızıl Elma mı? Cennet Elması mı?

   Kızıl Elma ülküsüne ulaşmak mı daha kolay yoksa Cennet Elmasına mı? (Elmas değil elma bildiğin meyve olan) Film bittikten sonra bunu oturup düşünmedim elbette. Fakat emin olun iki elmaya ulaşmakta emek istiyor. Kahramanımız Callum, sözde mutlak barışı getirecek olan Cennet Elması için bu emeği fazlasıyla veriyor. Animus adlı bir makineye bağlanıp geçmişe gidiyor. Tamam da niye gidiyor? İşte bu Callum denen herifin atası hem suikastçı hem de Cennet Elmasının yerini bilen son kişi. Animus aleti sayesinde DNA aracılığıyla atasının anılarını görüp elmanın yerini bulmaya çalışıyor. Daha doğrusu tapınakçılar bulmaya çalışıyor.


   Hayır hayır bu tapınakçılar değil. Polat Alemdar'ı çağırmaya gerek yok hemen. Bahsettiğimiz tapınakçılar daha farklı. Bir tür katı Hristiyanlar diyebiliriz belki. Tapınakçılarla suikastçılar bir tür düşmanlar bu arada. Tarih boyunca çatışıp durmuşlar filme göre.

Bahtsız Ubisoft

   Geçmişe gidilen yani Endülüs devrine gidilen sahneler beni tatmin etse de aslında daha iyisi de olabilirdi. Sanki yapımcılar az para harcamaya çalışmışlar gibi. Söylentilere göre Ubisoft oyunu film yapmak için pek de destekçi bulamamış. Parasal yönden de çeşitli sıkıntılar yaşanmış. Hal böyle olunca film daha iyi bir görsellik sunacakken puslu bir havanın arkasına sığınmış. Ancak hemen Ubisoft masum ayaklarına yatmasın. Onun da hataları var. Senaryo konusunda mesela.

İsim Yaptık Biraz da Para Yapalım

   Açıkçası filmin en çok eleştiri aldığı taraf senaryosu. Sanki Ubisoft oyunun başarısını bir kat daha paraya çevirmeye çalışmış. Yani baba oyunun ismine gelir millet salla gitsin senaryoyu havası sezdim biraz. Bu durum kötü. Çünkü devam filmlerinde ne olacak? Seyirci ne zamana kadar bu duruma eyvallah diyecek? Devam filmlerinde bir şeylerin değişmesi şart gibi. Evet para odaklı düşünün ama yine de biraz seyirciyi düşünün değil mi?

    Sonuç olarak Assassin's Creed onu bekleyenler için hayal kırıklığı onu beklemeyip bir gidip izleyelim diyenler için izlenebilir bir film olmuş. Devam filmleri için pek ümit vermese de aslında işlediği konu bakımından çok fazla potansiyele de sahip. Karar sizin.



Fragman:


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

2 yorum:

  1. Assassin's Creed oyunuyla hiç alakam olmadı, filmin fragmanına bakıp izlenebilir olduğunu düşünmüştüm. Yorumdan anladığım kadarıyla film için hala umut besleyebilirim.
    Bir karakter ortaya çıkarttıklarında, filmi, oyunu, oyuncakları, kitap, t-shirt baskı hakları vs kısacası ticari yönden nereden kazanacaklarsa her pazarı değerlendiriyorlar. Markanın değerini düşürmemek için iyi işler ortaya koymaları gerekirdi. Oyunu sevenler adına filmin doyurucu olmamasına üzüldüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncuları pek tatmin etmedi ancak yine de izlenebilir bir film berbat değil yani..İlginiz için teşekkür ederiz..

      Sil