TSK Mehmetçik Vakfı

Çalgı Çengi İkimiz (2017) "Nereden Nereye"

calgıcengı
Filmin Orijinal Adı: Çalgı Çengi İkimiz
Filmin Türü: Komedi, Macera
İMDB Puanı: 6 / 10 

   Şu yazıyı yazdığım dakikalarda 3. haftasında 2 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Çalgı Çengi devam filmi insana nereden nereye dedirtiyor doğrusu. Nitekim 2010 yılında çekilen fakat 2011 yılında vizyona girmeyi başaran ilk film toplamda 59 bin kişi tarafından izlenmişti. Evet 59 BİN! O halde bu yazı için şu uyarıyı yapmak yerinde olacaktır: Dikkat bu bir başarının anlatıldığı yazıdır! Ayrıca bu yazıda şaşırtı kaçıran yoktur. Rahatlıkla okuyabilirsiniz.

"Kural"ı çözen "Murat"ına erer

   Ahmet Kural ve Murat Cemcir yeni model Zeki-Metin olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlk Çalgı Çengi hezimetinden sonra yolları ayrılan ikili daha sonra İşler Güçler dizisiyle adeta kariyerlerinin dönüm noktasını yaşadılar. Sonrası malum Düğün Dernek, Kardeş Payı, Düğün Dernek 2 derken iyiden iyiye kitle oluşturdular. Akıllarında hep Çalgı Çengi için devam filmi varmış. Ama beklemek durumunda kalmışlar. Beklemeleri iyi olmuş. Bu bekleme aşamasında yaptıkları işlerle tanınırlıkları arttı ve şu anki başarı öyküsü de bunun sonucunda oluştu. İster kabul edelim ister etmeyelim Ahmet Kural ve Murat Cemcir ikilisi hatta Selçuk Aydemir dahil büyük iş başardılar. Defalarca dibi görmelerine rağmen pes etmediler ve şu anki mucizeyi gerçekleştirdiler. Ne mutlu onlara. Biraz da filmden bahsedelim.

Mafyadan Çıkmak (!)

   Kahramanlarımız Salih ve Gürkan ilk filmde hatırlanacağı üzere bir dizi talihsiz olaylar sonucu kendilerini mafyanın içinde buluvermişlerdi. Bu devam filminde ise artık mafyadan çıkmak istediklerini görüyoruz. Bunun için yapacakları girişim sonucunda da yepyeni ve bir o kadar komik bir maceraya atılacaklar. Mafyadan çıkmaları için sahne aldıkları bir düğünden nikah memurunu kaçırmaları istenir. Ancak bu nikah memuru sıradan bir nikah memuru değildir ve ikilinin hayatını değiştirebilecek güce sahiptir. İkili bu güç karşısında karar vermek durumundadır. Mafya babalarının dillerinden düşürmediği bir söz vardır. Mafyaya girmesi kolay çıkması zordur. İşte gerçekten öyle midir film boyunca bunu anlıyoruz. 

Uçan Mafya Babası Yapmışlar

ayg-han

   Gürkan ve Salih'in içinde bulunduğu mafya grubunun babası İsmet, şimdiye kadar alışık olduğumuz tüm mafya babalarını adeta bize sorgulatır nitelikte. Ne bileyim mafya babası dendiğinde mesela benim aklıma kedi seven, puro içen, ağır ağır konuşan adamlar geliyor.(Acaba neden? bkz: Baba filmleri) Bizim mafya babası İsmet ise uçuyor. Evet evet bildiğin uçuyor. Sadece uçsa iyi türlü türlü aksiyonlara da girişiyor. Aklımızdaki oturaklı mafya babası figürünü al üst eden bu babamız yanında onlarca adamı dururken kapı kırmaya dahi yelteniyor. Kendi işimi kendim hallederim diyen bu adam sizi şaşırttığı kadar güldürecek. Zaten Ayhan Taş oynuyor bu rolü. Onu gördüğünüz an istemsiz gülersiniz zaten.

Hoş Sesler

   Çalgı Çengi İkimiz filminde konuşulması gereken bence ne senaryosu ne görüntüsü ne şuyu ne buyu. Bence konuşulması gereken filmde kullanılan müzikler. Bazı sahnelerinde Yeşilçam filmlerini anımsatan müzikler kullanıldığını duymak mutluluk verici bir olay. Hatta bir sahnesinde baya kendimi bir yeşilçam filminde hissettim diyebilirim. Bu durum bence sektöre örnek olmalı. Yeşilçamın efsane filmleri bilerek ya da bilmeyerek bir çok açıdan görmezden geliniyor bence. Sadece halk sahip çıkıyor onlara. Fakat sektör de bu geleneğe sahip çıkmalı ve gerektiğinde bu tarzda güzellikler yapmalı. Mesela bir zamanlar eski yeşilçam filmlerini devam ettirmek gayesi vardı. Hatta bunun uğruna Hababam Sınıfları çekildi. Evet belki bizleri tatmin etmedi. Fakat yine de geçmiş güzellikleri devam ettirmek adına iyi fikirdi bence.  

Sırada Ne Var?

   Düğün Dernek ve Çalgı Çengi filmlerinin son bulduğu kanısındayım. Selçuk Aydemir devamında ne tür bir projeyle gelir merak ediyorum doğrusu. Acaba bizim karşımıza yine kendi içinde abartılı karakterlerle oluşturduğu yeni filmlerle gelir mi? Abartılı dediysem olumlu anlamda söylüyorum. Kabul edelim Selçuk Aydemir'in karakterlerinin biraz deli tarafı var. Vurgulamak istediğim bu deli tarafları. Zaten bizi güldüren de bu tarafları.

    Özet olarak Çalgı Çengi İkimiz özellikle ilk filme yapılan haksızlık sonrasında seyirci tarafından özür anlamında izlenmeye değer bir iş olmuş. Klasik komediler dışında küfürsüz komedi izlemek isteyenler için de kaçırılmayacak bir fırsat bence. Sahi ya şimdi düşünüyorum da filmde çok az küfür vardı. Bu da küfürle komedi peşinde olanlara örnek olur umarım.




Fragman:


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.

Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

8 yorum:

  1. Uzun zamandır 2 yaşındaki oğlumuzdan dolayı sinemaya falan gidemiyoruz maalesef. En çok izlemek istediğimiz filmlerin başında geliyor bu film de.

    YanıtlaSil
  2. Şahsen benim için tam bir hayalkırıklığıydı film. Belki kendi ülkemde izlesem bu kadar canım yanmazdı ama Londra'da sinema biletine nerdeyse 100 TL verdiğimi düşünürsem kesinlikle canımı acıttı. Komik değildi gülümsetmedi bile :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pahalı gerçekten bilet...Beklentiniz karşılanmamış bu yüzden üzücü olmuş :(

      Sil
  3. Çalgı Çengi 2 filmini izlemediğim için yorum yapamıyorum ama fragmanı tekrar izlediğimi söylemeliyim...
    Gişede yakalanan rakamlar çok iyi...
    Filmlerde geçen küfürlü konuşmalara tepkileri duymalarına rağmen tamamen neden kaldırmıyorlar anlamıyorum. Küfür halkın bir gerçeği olabilir ama yanlışı onaylamamak lazım...
    Yerli filmleri elimden geldiğince izlemeye çalışıyorum. Çalgı Çengi 2 filmi de izlenecekler listemde :)
    Yazınız çok güzeldi emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küfür konusu filmlerimiz için ciddi bir sıkıntı. Yerli sektörü destekleme taraftarıyım tabii kötüye de kötü demek şartıyla :) İlginiz için teşekkür ederiz..

      Sil
  4. Kesinlikle izlenecekler arasında.....

    YanıtlaSil