TSK Mehmetçik Vakfı

Paralel Evren (2013) "Son Akşam Yemeği"

evrenparalel
Filmin Orijinal Adı: Coherence
Filmin Türü: Bilim Kurgu, Gerilim
İMDB Puanı: 7,2 / 10 

   Haydi sofra hazır! Bugün soframızda ne var bir bakalım. Eveet 2013 yapımı bir film. Filmimizin ismi de Paralel Evren. İsim ilgi çekici. Hemen bir lezzet testi yapalım. Hımm bir şeyleri eksik. Ama ne? Tuzu mu baharatı mı? Eksik bir şeyler var. Hayır hayır Ali Atay'ın şarkısı değil. Cidden bu filmde eksik bir şeyler var. En sonunda yazacağım değerlendirmemi en başından yaptığıma göre uyarımı da yapayım artık. Bu yazıda şaşırtı bozan olabilir. Eğer filmi izlemeyi düşünüyorsanız izleyin öyle gelin derim.

Ağzımızın Tadı Bozuldu Ali Rıza Bey

   Bir grup arkadaş akşam yemeği için bir araya gelirler. Yemeğin çok keyifli geçeceği düşünülür çünkü o akşam özel bir akşamdır. Nitekim bir kuyruklu yıldız tam da o akşam dünyanın çok yakınından geçecektir. Geçmez olaymış o yıldız! Ne ağzımızın tadı kaldı ne arkadaşlığımız! Yıldız tepeden geçerken pat elektrikler gitmesin mi? Millette ufaktan korkmalar başlıyor zaten o esnada. Çünkü ortada garip bir durum vardır. Tüm her yerde elektrikler yokken sokağın bir ucunda bir evde pırıl pırıl elektrik vardır. Nasıl yani onlar torpilli mi? Bizim Hugh adlı grubun en akıllısı duran abimiz ufaktan kıllanıyor zaten. Kardeşi buna demiş ki abi bu gece yıldız geçerken dikkatli olun. Anormal bir durum olursa da sakın evden çıkmayın. Hugh abimiz durur mu evde? Durmuyor yanına Amir'i alarak çıkıyor dışarıya o ışıklı eve gidiyor falan. Sonra da kaşı yarık bir şekilde geri dönüyor. Bizimkiler ne oldu Hugh falan diyor konuşmuyor. Sonra bir uyarı yazısı yazıyor kapıya asmak için tam asacakken kapıyı açıyor bakıyor asmayı düşündüğü ve elinde tuttuğu yazının aynısı orada. Nasıl yani?

Sırrı Filmin İsminde Gizli

   Baya filmi anlattım galiba. Neyse şimdi filmde işler karışınca bizim kafalarda yanıyor tabii. Öncelikle şu paralel evren olayına bir açıklık getireyim. Paralel evren teorisine göre şu anda yaşadığımız gerçekliğin dışında yaşanmakta olan başka olasılıklarla donatılmış gerçekliklerde var. Şöyle bir örnekle açıklayayım eğer bu yazıyı okumakta kararsız olup sonra okumaya karar verip buraya kadar okuduysanız bu şu anki evrendir. Bir de o kararsızlık durumunda diğer olasılık olan okumadığınız bir evren vardır. Acaba orada şimdi ne yapıyorsunuz? İşte film bunun üzerinden ilerliyor. Bizimkiler farklı paralel evrenden olan kendileriyle karşılaşıyorlar. Böyle bir karşılaşmanın sebebi de o yakından geçen kuyruklu yıldız bu arada. Bakın buraya kadar elimizde potansiyeli yüksek bir konu var. Ya sonrası?

Evden Eve

   Böyle güzel bir konu için bir ev sanki kısıtlılık yaratmış gibi. Yani ne bileyim içim sıkıldı. Arada sırada dışarı çıkıp başka kendilerine karışmış olsa da yine de yetersizdi bu bence. Daha geniş bir dünya oluşturulabilirdi kesinlikle. Bunun dışında abi insan kendi evini uzaktan da olsa tanımaz mı ya. Dur elektrikler gitti aa şu evde elektrik var ama! Adam kendi evini tanımıyor. Ancak dibine kadar gittiğinde tanıyabildi. Zaten o evini tanımayan kardeşimiz kendi kendini tehdit etme saçmalığını yapacak kadar da boş bir karakterdi bence. Haa paralel evrendeki birden fazla kendisini öldürme fikri de bundan çıkmıştı. Kafası oldukça yanmıştı bu kardeşimizin yani.

   Film konusunda takıldığım başka bir durum başroldeki kız karakterimizin durumu. Kız, sevgilisini yemeğe gelen eski sevgilisinden kıskanıyor. Sırası mı ablacığım ya? Dur hele şu başındaki olayı kazasız belasız atlat. Yok ama yüzük takmalar falan. Garibime gitti. Gerek var mıydı buna? Bence yoktu. Valla kimse kusura bakmasın bu arkadaş grubunda en aklı başında karakter Lee karakteriydi. Evden hiç çıkmadı. O yüzden kafası daha az karıştı. Oh ne güzel.

   Sonuç olarak filmin işlediği konu potansiyeli yüksek bir konu. Fakat ne yazık ki film tam anlamıyla bunu bana yaşatamadı. Acayip bir iticilik vardı filmde. Bir de filmin sonu havada kaldı. Böyle bir konu için anlaşılabilir sonu olmayan bir senaryo hazırlamak ancak bence orada da bitmemeliydi. Yine de filme kötü diyemem hatta Bilim Kurgu severler mutlaka izlesin diyebilirim. Fakat büyük umutlar beslemeyin. Sadece konunun çekiciliğinden kaynaklanan bir çekicilik var o kadar. Ona göre izleyin.




Fragman:



Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.

Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

1 yorum:

  1. Ben bu filmi çok merak ediyordum. Konusu çok ilgi çekici ama dediğiniz gibi galiba çok güzel işlenmemiş. Yine de bir izleyeceğim sanırım

    YanıtlaSil