TSK Mehmetçik Vakfı

Çakı Gibi (2016) "Bol Gazlı Film"


swissarmyman
Filmin Orijinal Adı: Swiss Army Man
Filmin Türü: Dram, Fantastik, Komedi, Macera
İMDB Puanı: 7,1 / 10 

   Çakı Gibi filmini ilk olarak Filmgundemi blogunda görmüştüm. Yok yok şimdi aklıma geldi Filmgundemi sağolsun Köstebek filmi yazımızda yorum atarak bahsetmişti ilk olarak orada gördüm evet. Ne zamandır izleyeceğim diyordum sonunda izledim ve bu yazıyı yazmaya karar verdim. Öncelikle bu yazıda şaşırtı bozan olabilir. Fakat film öyle şaşırtılar içermediğinden de pek önemi yok aslında. Neyse başlayalım.

İntiharın Eşiğinde Denizden Çıkan Palamut

   Ana karakterimiz Hank bilmediğimiz bir sebepten ıssız bir adaya düşmüş. Buradan kurtulmanın bir yolunu bulamayınca da intihar etmeye karar vermiş. Zaten filmimizde böyle başlıyor. Sonrasında Hank intihar ederken sahile vurmuş bir adam fark ediyor. Çırpınışlar falan ip kopuyor ve sahilde palamut gibi yatan adamın yanına koşuyor. Kolay değil belki de yıllar sonra insan görüyor. Delleniyor çocuk. Sahile vuran adamımızın ismi de Manny bu arada.  Hank palamut gibi yatan Manny'i kontrol falan ederken zart. Evet evet zart. Bizim ölü abimiz bildiğiniz gaz çıkarıyor. İlk repliği gaz yani. İş daha sonra daha da ilginçleşiyor ve Hank bu gazlı Manny'nin sırtına binip onu jetski gibi kullanarak başka bir adaya ulaşıyor.

Ölü Bir Süper Adam

   Manny'nin hikayesi nedir bilmiyoruz. Fakat ölü olduğu kesin. Ama farklı bir ölü. Hank onu bir şekilde canlandırıyor ve onun bazı süper özelliklerini keşfediyor. Mesela susuz kaldığı bir gün onu çeşme olarak veya yolunu bulmak için kullanıyor. Zaten dedim ya adam çıkardığı gazla denizde bir jetski edasıyla bile gidebiliyor. Yani ölü bir süper kahraman adeta. Elbette Hank'ın işine yarıyor bu durum. Bizim Hank'ın sevdiği bir kız falan var. Manny onun fotoğrafını görüyor ve aslında ben aşığım buna falan diyor. Kendi hayatıymış gibi Hank'ın hayatına sahip çıkıyor. Tabii Hank işini görene kadar bozuntuya vermiyor. Filmin sonunda durum açığa falan çıkıyor Manny yeniden ölüyor Hank onu kaçırıyor sonra Manny tekrar canlanıp gazlayarak denizden giderek kayboluyor. Film bu.

Daniel Radcliffe Hariç Sıkıntı Dolu

   Daniel'in Harry Potter serüveninden sonra nasıl kendini geliştirdiğini Köstebek yazısında yazmıştım. Yeniden bahsetmek istemem ama bu filmde hareketsiz bir adamı canlandırmaktaki ustalığı muhteşemdi. Oyunculuğu göz dolduran cinsten. Onun dışında Hank'ı canlandıran Paul Dano sakalını kesene kadar iyiydi. Sakalı kesince bir itici geldi bana. Yani o anlamda değil sanki Hank karakteri sakallı olmalıydı abi durumu doğdu. Bunların dışında verilmek istenen mesaj yani toplum normlarına karşı olmak gerekir bazen durumu güzel. Fakat bu daha farklı bir şekilde verilebilir miydi? Bence daha iyi bir şekilde verilebilirdi. Filmde belki de ölünce kural mural kalmıyor denilmek istendi de bu ölü adamın ikide bir gaz çıkarması bir noktadan sonra ama yeter dedirtti. 

İzlesek mi?

    Yani izlenebilir tabii ama bizim kafamıza uygun değil bence. Film bazı noktalarda zorlama olmuş. Açıkçası bunu izleyeceğinize açın Kaptan Fantastik filmini izleyin daha çok memnun olursunuz. Hem o da bazı noktalarda aynı doğrultuda mesajlar veriyor ki daha iyi yapıyor bunu.



Fragman:

Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.

Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

6 yorum:

  1. Dan hatrına harry potter aşkına izlenir mi acaba... deneyelim

    YanıtlaSil
  2. Çakı Gibi filmini izlemiştim. Ve izlediğimde içinde yer alan fikirleri orjinal bulmuştum. Bu yüzden filmin yönetmenlerini takdir ettiğimi söylemeliyim. Ölü adam üzerinde Hank'in denediği şeyler çok garipti. Ölü bir adama daha fazla ne yaptırılabilirdi diye düşünmeden edemedim. Devam filmi çekilir mi ki acaba?
    Paylaşımda filmgundemi'ne de yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Filmin bende yer ettiği muhakkak ama üzerine yapılan fikir alışverişleri sayesinde de Çakı Gibi unutulmazlarım arasına girdi.
    Filmle ilgili araştırma yaparken Daniel Radcliffe'in oynadığı bu film için 'En çok sevdiğim film' dediğine rastladım. Reklam mı yapmış yoksa gerçek duyguları mıydı bilmiyorum ama rolünün hakkını verdiğini düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık konuşmam gerekirse ben pek beğenmedim ama tabii bu kötü bir film olduğunu göstermez ki birçok olumlu eleştiri aldığını da gördüm..İlginiz için teşekkür ederiz :)

      Sil
  3. Ben sevmiştim konuyu. İşlenişi de çok farklı aslında. İntihar edecek birinin ölü adamla dostluğu....Gaz olayını anlattığımda çocuklar merak ettiler filmi. Tabiki ilk sahnelerden sonra sıkıldılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dediğim gibi mesaj gayet iyi ama ne bileyim ben sanki daha etkileyici bir şey bekliyordum. Beni pek etkilemedi. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Harry Potter sahalara geri dönmüş.

    YanıtlaSil