TSK Mehmetçik Vakfı

Ölümcül Deney 6 (2017) "Hocam Midem Bulandı"

resident-evil-final
Filmin Orijinal Adı: Resident Evil: The Final Chapter
Filmin Türü: Aksiyon, Korku
İMDB Puanı: 5,7 / 10 

   Merhaba arkadaşlar bu yazımda seri bir film en berbat şekilde nasıl bitirilir ondan bahsedeceğim. Öncelikle yazımda şaşırtı bozanlar olabilir uyarayım. Bu arada bu filmi izlemek için serinin diğer filmlerini de mi izlemeliyim diye bir soru soruyorsanız. Koca bir hayır cevabını vereyim hemen.

Aşkımız Ne Güzel Başlamıştı Halbuki...

   İlk iki film hatta üçüncü film bir efsane mi doğdu sorusunu aklımıza getirmişti. Hatta oyundan türeyen bu film için oyunundan daha güzel yakıştırması yapanlar çıkmıştı bir zamanlar. Şimdi geldiğimiz bu noktada işler nasıl bu hale geldi diyorum kendi kendime. Güzel başlayan aşkımız böyle bitmemeliydi Ölümcül Deney. Milla'nın hatırı olmasa iki dakika bile durmam kusura bakma. Ölümcül Deney serisini kısaca özetlemem gerekirse Umbrella adlı bir şirketin yaptığı bir araştırma ters gidiyor ve insanlar zombileşiyor falan. Bizim Alice adlı ablamız ise bunlara karşı savaşıyor işte. Son filmde tüm bunlar gözardı edilip aklımızla dalga geçmelerini saymazsak aslında güzel bir konu gibi.

Ne Dediler Ne Olmuş

   Efendim ilk filmde diyorlar ki Alice aslında Umbrella şirketinde çalışan bir personel. Ama son filmde pat diyorlar ki aslında o şirketin sahibinin bir klonu. Haydaaa. Neymiş Alice geçmişini hatırlıyor musun? Hayır. Nasıl hatırlamıyorsun ilk filmde kocan vardı hatta. Bunu da bak işte hatırlamıyor klon diye gösteriyorlar bize. Bildiğin aklımızla dalga geçiyorlar. Haydi bunu geçtim bu bizim doktor İsaacs'da bir türlü ölmüyor. Üçüncü filmdi galiba öldürmüştü Alice bunu. Ama pat o da klonu çıkmasın mı? Sonra bir tane daha klon. Gerçek doktora ulaşana kadar uğraş dur. Koca bir saçmalık. Sanki başka bir düşman yaratamıyorlar. Bu kadar zor olmamalı.

Hiç Konuşmasaydınız

   Filmde konuşma sahneleri çok az var. Bir de konuşmalar bol bol klişe kokuyor. İşte Alice doktorla kavga ederken falan yapabildiğin bu kadar mı tarzında bir şeyler söylüyor. Bunların modası geçti be. Yeter. Zaten koca filmde topu topu mantıklı dört beş konuşma var o kadar. Senaryoyu yazan her kimse buradan onu selamlıyorum.

Hocam Midem Bulandı Yeter

   Filmde öyle aksiyon sahneleri var ki yönetmen Anderson'a sövmemek elde değil. Bir sahne en az 20 açıdan gösteriliyor. Bu sorun değil hızlı hızlı gösteriliyor bir de. Ne olduğunu anlamıyorsunuz. Gözleriniz kanıyor adeta. Bir ara Alice kovana girmeye çalışırken yolda saldırıya falan uğruyorlardı birileri ölüyordu. Valla kimin öldüğünü anlamadım. O derece hızlı yani. Bir noktadan sonra ciddi anlamda mideniz bulanıyor bu çok hareketten. Aynı işkence gibi geliyor size. Filmi izlemeyi düşünüyorsanız bu yüzden yanınızda mutlaka kusma ihtimaline karşın bir kese kağıdınız bulunsun. Ne olur ne olmaz.

Milla Jovovich Hatrına Belki İzlenir

   Koca serinin en berbat filmi olan bu filmi belki Milla Jovovich hatırına izleyebilirsiniz. Fakat onun hatırı da bir yere kadar. Yarısına kadar belki dayanabilirsiniz. Bize kalsa asla ama asla izlemeyin ki seriye ihanet etmeyin ama karar sizin. Bu arada film devam edecek gibi ama Alice olmayacak ileride. Yeni bir konu etrafında şekillenebilir. Ama bence hiç öyle bir şey yapmasınlar. Gerek yok.



Fragman:


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

7 yorum:

  1. Çocukluğumuzda oynadığımız efsanevi korku oyununu keşke tek film olarak kalsaydı. Zamanında korkudan odadan kaçarken şimdi sinema salonundan apar topar kaçacak gibiyiz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle valla... Yorum için teşekkür ederiz :)

      Sil
  2. Ölümcül Deney'in sonuncusunu yönetmene silah zoruyla çektirmişler diye duydum :) Şaka bir yana 2002 yılından beri devam eden bir seriyi böyle kötü bir kurguyla bitirmeleri iyi olmamış.
    Ölümcül Deney serisini hiç izlemedim ama kısmet olursa en azından ilk filmini izlemeyi istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk filmi izleyin hatta 2. ve 3. filmleri de ama sonrasını sakın :) Yorum için teşekkür ederiz :)

      Sil
  3. Yorumlarınız çok doğru ve yerinde. Benim için de bir hayal kırıklığı oldu. Oyunu hatrına bütün seriyi izledim ve takip ettim fakat güzel bir film olduğunu düşünmüyorum. Birçok eksiği var her konuda.

    YanıtlaSil
  4. Ben hala izleyemedim şimdi yorumunun hepsini de okuyamadım spoiler olmasın diye bir ara izleyeyim. Severim ben bu seriyi, 3. film de güzeldir hani dediğin gibi. Bu demek o kadar kötü ?

    YanıtlaSil