TSK Mehmetçik Vakfı

Patch Adams (1998) "İyi ki Varsın Patch Adams!"



adams-patchh
Filmin Orijinal Adı: Patch Adams
Filmin Türü: Biyografi, Dram, Komedi
Oyuncular: Robin Williams, Monica Potter
Senaryo: Steve Oedekerk, Maureen Mylander
Yönetmen:Tom Shadyac
Süre:115 dakika

    Film intihar eğilimli olan Patch Adams'ın akıl hastanesine girmesiyle başlıyor. Garanti verebilirim o ilk sahnelerde gülmekten karnınız ağrıyor. O hastalarla diyaloğuna ve muhteşem oyunculuğuna bayağı bi' hayran kalıyorsunuz. Etkilenmemek elde değil.. Sonrasında ise doktor olma (şimdikilerden daha iyi bir doktor) amacıyla TIP kazanan Patch'in hayallerine ortak oluyorsunuz birden. Atlamamalıyım şu kısmı FİLM GERÇEK HAYATTAN ESİNLENEREK YAPILMIŞ.

    Gerçekten bi' insan hayal etmiş tüm bunları. Hayal etmekle kalmamış YAPMIŞ ve biz şu an bu güzel hayat hikayesinin filmini izleyebiliyoruz. Aynı zamanda kitabı da varmış bu hikayenin. •Meraklısına diyerek not düşeyim şuraya•
Defterime,
Hayat felsefeme katkı sağlayan muazzam bir film.
Diye not düşmüşüm. Filmin güzelliği şu noktada: Kuru motivasyon filmlerinin yanı sıra gerçekten de yaşandığı için bu kadar etkilendim. Evet birileri gerçekten başarabiliyor. Ve birileri gerçekten saf bir amaç uğruna doktor olmak isteyebiliyor. Birileri önüne engel çıktığında onun üzerinden atlayabiliyor. İşte bu yüzden hayat felsefeme katkı sağladı.

Gerçek Patch Adams'a Bir Göz Atalım mı?


patch323   Dünyada şefkati öğreten tek bir tıp okulu yok, diyor. İşte bu işe koyulmasının sebebi de bu. Son derece hiyearşik bir düzenle çalışan hastanelere karşı rüyasındaki hastaneyi gerçekleştirmek için çabalıyor hâlâ. 18 Yaşında 3 defa intihar girişiminde bulunmuş bir adam düşünün. Ve bu adam şunu diyor: "KENDİNİ ÖLDÜRECEĞİNE DEVRİM YAP!" "İnsanoğlu eğer değişmezse, bu yüzyılda hayatta kalma şansı yok." Hani her hayalimiz para odaklı. İnsanlık için bir şeyler yapmayı o kadar geride bırakmışız ki.. Hep bir başkalarına yıkıyoruz hayalleri. Sanki bir başkası yapabilecekmiş gibi şu düzenin karşısında durmayı beceremiyoruz. "Bana karışmasınlar, benim canım yanmasın" üzerine kurduğumuz bir hayatta mutlu olmayı bekliyoruz. Bir başkaları ölürken mutlu olmayı, insanlar ezilirken mutlu olmayı, yardım etmezken mutlu olmayı.. İpin ucundan tutmazken nasıl mutlu olacağız peki? Gerçek mutluluk nedir bir düşünün? Patch Adams için karşılıksız yaptıklarıydı. Yardım etmekti, dünyayı değiştirebilmekti onun mutluluğu. Şuan bu yazıya konuk olarak da okuyan kişiye katkı sağlaması o bilmiyor olsa bile bir mutluluk. 

   Filme geri dönecek olursak bazı şeyler gerçek Patch ile alakasız olsa bile bize verdiği mesaj dikkate alınmalı diye düşünüyorum. Şimdi filmi belli bir kesime yöneltmek istemiyorum. O yüzden şöyle demeliyim, insan olan herkesin izlemesi gereken bir film. ♥ Sonuna kadar tavsiye ediyorum, sıkılmayacağınız da garanti. Bu arada IMDB puanını yazmıyorum, saçma bir düşüklük var. DeadPool'un bile 8+ oy aldığını düşünürsek çok da takılmamalıyız IMDB üzerinde.
İzleyin, izletin.

adamspatch2

İyi ki Varsın Patch Adams!


Fragman:



Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.


Paylaş Google Plus

Yazar psikolojiji

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

5 yorum:

  1. Fragmanı izleyince Patch Adams filminin detaylarını daha net hatırladım. Hoffman, Williams ikisi de yakın zamanda ayrıldılar aramızdan. Onlarla daha çok paylaşılacak filmimiz olmalıydı diye düşünürüm. Onlarsız bir eksiklik var...
    Filmi izlediğimde güzel bulmuştum. Sıradışı bir adam, bir doktor. Hastalar için moral kaynağıydı ve filmin sonunda da doğru hatırlıyorsam bir şey başarıyorlardı.
    İzlenesi filmlerden, paylaştığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Ay ne güzel bi filmdi yaaa severek izlemistim :) sagol valla hatirlattin.Blogunu yeni kesfettim banada beklerim gelmek isterse tabisidr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette geleceğim :) İlginiz için teşekkür ederiz :)

      Sil
  3. Çok sevdigim bir oyuncuydu ölümüne çok üzüldüm.

    YanıtlaSil