TSK Mehmetçik Vakfı

Kill Bill (2003-2004) "Sarışın Kasap"

bill-kill
Filmin Orijinal Adı: Kıll Bıll vol 1 & vol 2
Filmin Türü: Aksiyon, Gerilim ve Dram
İMDB Puanı: (vol 1: 8,1/10 )  (vol 2: 8/10)
Yönetmen: Quentin Tarantino
Oyuncular: Uma Thurman, Sonny Chiba, Lucy Lui, David Carradine

    Öncelikle Kurban Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Hazır kurban bayramı gelmişken bugüne özel bir film seçip yorumlayalım dedik. Kesinlikle bugüne en uygun filmin Kill Bill olduğuna karar verdik. Neden en uygun film olduğunu birazdan anlayacaksınız.

    Kill Bill filmi tek film olarak çekilmesine rağmen uzun olmasından dolayı vizyona iki film şeklinde girmiştir. Bol kan seven Tarantino abimizin bir şaheseri olan bu filmi midesi sağlam olanların izlemesinde fayda var. Nitekim kol,bacak,kafa vs yani insanın sahip olabileceği tüm uzuvlar bu filmde havada uçuşuyor. Birazdan kendisinden bahsedeceğimiz intikamcı gelin ablamız adeta Kardeşler Kasap gibi ince ince çalışıyor.

İntikam ve Kan

   Uma Thurman'ın canlandırdığı gelin ablamız zamanında kocası ve 4 yakın arkadaşı tarafından eziyetler görmüş, işkenceler çekmiş, ağzı burnu dağıtılmış hatta kurşunlanmış ablamızdır. Öldürmeyen sinema öldürmez icabı iyileşmeyi başaran ablamız kendisini öldürdüğünü sanan kocası dahil arkadaşlarından intikam almaya çalışıyor. Bu kindar ablamız listesini yapıyor, iyi bir ustadan kılıç eğitimini alıyor ve tek tek ava çıkıyor.

kavga-kılıç

    Sarışın intikamcı ablamız, ilk olarak esmer ablamızı kevgire döndürüyor. Sonra da çekik gözlü ablamızın peşine düşüyor. İşte tam da burada sarışın ablamız çekik gözlü ablamızın peşinden koştururken adeta ortalığı mezbahaya çeviriyor. Önüne gelen ilgili ilgisiz tüm insan evlatlarını tek tek ince ince doğruyor. Abiciğim, ablacığım yok böyle bir kılıç kullanımı. Bana göre gelmiş geçmiş en sağlam kılıçla dövüş sahneleri bu filmde. Kan, dehşet, kırık, çıkık her şey var. Eee Tarantino diyoruz bunlar çok normal.

Liste Tamamlanmıştır

    Sarışın intikamcı ablamız, elindeki intikam listesiyle ortalığı kan gölünü çevirdikten sonra daha doğrusu çekik gözlü ablamız dahil arkadaşlarını hallettikten sonra çıbanın başı olan kocasına sıra geliyor. Bol bol kocasıyla muhabbet ediyor. Kocası da az çakal değil bunun. Bakıyor bu kadın manyak, elindeki kılıçla kendisini de dilim dilim doğrayacak,  yıllardır sakladığı son kozunu oynuyor. Kadının öldü sandığı çocuğunu pat diye karşısına çıkarıyor. Şu çocuğun yüzü suyu hürmetine yapma etme diyor. (Tabii işin şakası bu) Sarışın ablamız en başta şok yaşıyor ufaktan da yumuşuyor gibi oluyor ama nefret daha ağır basıyor. Kocasını kısa süreli hoş bir kavga sahnesinden sonra öldürüyor. İntikam listesindeki son ismi de böylece çiziyor. 

    Kill Bill filminin devamının çekileceği söylentileri bir aralar ortalıkta dolaşsa da  Tarantino abimiz bunun düşük bir ihtimal olduğunu söylemiş. Aslında devam etse güzel olmaz mı? Bizce olur. İzleriz. Ama böyle de iyi. Neyse efendim kan görmeye alıştığımız şu günlerde Kill Bill filmini de izlesek fena olmaz hani. 

     Tekrardan bayramınızı kutluyoruz.


Fragman:



  
Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

2 yorum:

  1. Tarantino'nun en sevdiğim filmi. Dövüş sahnelerine ve müziklerine hayranım.

    YanıtlaSil
  2. Öldürmeyen sinema öldürmez :)))
    Japonlar Müslüman olsaydı kurban bayramında kılıç kullanırlar mıydı acaba?
    Kill Bill'in müzikleri çok güzeldi diye hatırımda kalmış. Bir de mezar sahnesi. O Mezar sahnesi içime çok fena korku salmıştı...
    İyi bayramlar diliyorum :)

    YanıtlaSil