TSK Mehmetçik Vakfı

Tatlım Tatlım (2017) "Üzdün Bizi Erdoğan"

tatlım-tat
Filmin Türü: Romantik ve Komedi
İMDB Puanı: 6 / 10 
Yönetmen: Yılmaz Erdoğan
Oyuncular: Serkan Keskin, Gupse Özay, Büşra Pekin, Fatih Artman
Süre: 99 Dakika

    Şu yazıya "Eveeet bugün sizlere tatlı mı tatlı güzel mi güzel bir filmi yazacağız" diye başlamak isterdik ama başlayamıyoruz. Neden? Çünkü film tatlı mı tatlı değil. İsmi tatlım tatlım ama izlerken daha çok uykum uykum gibi oluyor. Abi filmi izlerken bildiğin uyumuşum ya.Yani o derece düşünün. Halbuki büyük umutlarla izlemeye başlamıştım. Sonuçta Yılmaz Erdoğan imzalı bir iş. Onun ismi bile bu filmi izlememize yetiyor.

 Kadro Sağlam Ama Neden?

    BKM Yapımcılığında görücüye çıkan Tatlım Tatlım filmi aslında Yılmaz Erdoğan'ın "Heybeden Gerçeküstü Aşk" tiyatrosunun sinemaya uyarlanmış hali. Bu tiyatroyu televizyondan izlediğimi hatırlıyorum. Gayet güzel ve hoş bir tiyatroydu. Nitekim yıllardır kapalı gişe oynamış bir tiyatro. Neyse efendim bu tiyatronun sinemaya uyarlanacağını ilk duyduğumuzda mutlu olmuştuk. İlk fragmanı çıktığında da bu mutluluğumuz ikiye katlanmıştı. Güzel espriler vardı ve oyuncu kadrosu gerçekten sağlamdı. Ama bir gariplik vardı. Filmde birden fazla çiftin hayatı üzerinden gidecekti senaryo. İşte sıkıntının doğduğu nokta da burası. 

oyuncular-tatlim


    Şimdi elbette Yılmaz Erdoğan'dan iyi bilecek değiliz ama neden birden fazla çift üzerinden anlatıldı hikaye? Acaba bakın çoğu çift bu durumu yaşıyor mesajı mı vermeye çalıştılar da ne gerek vardı. Haydi bunu kabul ediyoruz. Neden tüm espriler fragmanda harcandı? Neden film Romantik Komediden çok sıkıcı bir sanat filmine benziyordu? Ve son olarak babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?

Tiyatrosunu İzleyin

    Tatlım Tatlım filmi o muhteşem kadrosuna rağmen pek tatmin edici değil. Yılmaz Erdoğan'ın böyle bir iş çıkarması bizi üzdü açıkçası. Şu sıralar "Organize İşler 2" filminin çekileceği konuşuluyor. Umarım bu hayal kırıklığı o filmle giderilir. Yılmaz Erdoğan'dan gerçekten daha iyi işler bekliyoruz. İster komedi olsun ister dram ister başka bir tür ondan daha güzel işler istiyoruz. Açıkça söyleyelim ki bizce bu filmi izlemekle uğraşmayın açın bizzat tiyatrosunu izleyin. Daha çok beğenirsiniz ve seversiniz.


Fragman:


Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

3 yorum:

  1. Tatlım Tatlım izlemeyi istediğim filmler arasinda bulunuyor. Kadrodaki oyuncuları seviyorum. Film parçalara bölündügü, anlatılmak istenenler kısa kesildiği için mi tatsız olmuş?

    YanıtlaSil
  2. Tiyatrosunu izledim yakın zaman.Çok iyi işlenmiş ve kurgulanmıştı.Filmini de merak etmiştim aslında.İzlemeyelim öyleyse :)

    YanıtlaSil
  3. Tiyatrosu gerçekten çok güzeldi. Çok uzun zaman önce izlemiş olmama rağmen esprileri hatırlıyorum. Bence film onun gölgesinde kaldı. Önce filmi izleseydik daha çok beğenirdik diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil