TSK Mehmetçik Vakfı

Suç Zamanı (2007) "Meraklı ve Göbekli"

suc-zamani
Filmin Orijinal Adı: Los Cronocrımenes
Filmin Türü: Bilim Kurgu , Macera, Gizem ve Gerilim
İMDB Puanı: 7,2 / 10 
Yönetmen: Nacho Vigalondo
Oyuncular: Barbara Goenaga, Karra Elejalde, Nacho Vigalondo
Süre: 88 Dakika

    Meraklı bir abimizin başından geçenleri anlatan bu film 2007 yılında vizyona girmiş. İzlerken Fransız filmi zannetmiş olsam da daha sonra İspanyol filmi olduğunu öğrendiğimde içimden acaba İspanyollar sadece futbol oynasa iyi olmaz mı diye geçirdim. Hayır hayır film kötü değil. Sadece başroldeki oyuncuya taktım biraz. Koca İspanya'da başka oyuncu kalmamış en yakışmayan adamı karşımıza çıkarmışlar. Allah tepenizden baksın inşallah.

Hem Sapık Hem Meraklı

    Hector adlı sapık abimiz dürbününü yanından ayırmayan, itina ile ortalığı kolaçan eden meraklı bir şahsiyet. Bu abimiz evinin yakınlarındaki ormanlık alanda sandalyesinde otururken birden çıplak bir kadın fark eder. Hemen dürbünle bu kadını dikizlemeye başlar. Karısı yanına gelince de hiçbir şey yokmuş gibi davranır. Tam bir sırtlan anlayacağınız. Neyse efendim karısının işi çıkıp da evden ayrılınca Hector adlı abimiz kadını gördüğü yere doğru gider. Kadını yerde çırılçıplak ölü gibi bulur. İşte her şey burada başlar. Bir tane yüzü gözü sargılı herif bunu kolundan bıçaklar. Hector abimiz arkasına bile bakmadan kaçmaya başlar. Kaçar kaçar kaçar... Sonunda kendisini zamanda yolculuk ettirecek makineye ulaşır.

crimenescrono


    Hector, bir bilim adamı ile karşılaşır. Adam buna derki gir şu makineye seni saklayayım. Bu safta buna inanır. Hem sapık, hem meraklı, hem saf. Abiciğim tanımadığın bir adam içi su dolu bir makinede seni saklayayım diyor ve sen kabul ediyorsun. Hiç demiyorsun ki yav bu işte bir gariplik var. Biz iki kişiyiz beni kovalayan adam tek. Bunu içeri çekelim Allah ne verdiyse girişelim. Ama öyle de olsa tabii film olmazdı. Bizim Hector dayımız zamanda yolculuk yapacak ki ortalığı karıştıracak. Biz de bunu izleyeceğiz.

"Canım Karıcığımm"

    Hector abimiz işleri öyle karıştırıyor ki artık filmin sonuna doğru kafası yerine geliyor. Ulan bir çıplak kadın gördük ne hallere düştük noktasına ulaşıyor. Karısına olan sadakatini kuvvetlendiriyor. İşleri düzeltmek için de göbeğiyle birlikte amansız bir mücadeleye giriyor. Zamanda yolculuk yaptığı için geçmiş kendileriyle mücadele ediyor. Eee bir dalda üç Hector durmazmış.

    Suç Zamanı adlı film yer yer beni sıksa da izlenir mi evet izlenir. Ama eğer çok Bilim Kurgu seviyorsanız ve bu türden filmleri daha önceleri izlemişseniz gidişatı rahatça tahmin edebilirsiniz. Tahmin edilebilir olması da filmi bir noktada zayıf bırakıyor. Yine de karar sizin her zaman ki gibi.

    Son olarak kafamızda acabalara sebep olan filmden bir görüntüyü paylaşalım dedik. Acaba bizim sargı bezli gizemli abimiz Türk mü? Bu oturuş nedir mübarek adam. Bizim buralarda bu oturuşa Keko oturuşu deniyor. Yoksa?!!

oturma




Fragman:



Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder