TSK Mehmetçik Vakfı

Cumali Ceber (2017) "Yeşilçama İhanettir!"

cumali-cebber
Filmin Orijinal Adı: Cumali Ceber: Allah Seni Alsın
Filmin Türü: Komedi
İMDB Puanı: 1,3 / 10 (Çok bile)
Yönetmen: Gökhan Gök
Oyuncular: Halil Söyletmez, Doğa Konakoğlu, Emre Keskin
Süre: 100 Dakika

    Tek kaşlı, kıllı adam mizahının (!) sanal alemde fenomen olduk bari bir film çekelim de bunu iyice paraya döndürelim hayaliyle birleşmesinden doğan Cumali Ceber, açık ve net ölü bir doğumdur. Film puan cetvelimizde sığınaklaraa üstüne sığınaklaraadır. Öncelikle belirtmekte fayda görüyoruz ki bu filmi izlemedik. Ve izlemeyi de asla düşünmüyoruz. Fragmanı izledik işin ucunun nerelere varacağını az çok tahmin ediyoruz. Bu filmi izlediğimiz takdirde iyisiyle kötüsüyle bir şanı şerefi olan sinemamıza ihanet edeceğimiz kanısındayız. O yüzden "yav izlemeden film mi yorumlanır" demeyin. Çünkü ortada izlenecek bir film yok o derece yani. Bu arada yazımızda argo kelimeler bulabilirsiniz. Şimdiden kusura bakmayın.

Nerelerden Nerelere

    Edebiyat yapmayacağız. Lafı dolaştırmadan pat diye söyleyeceğiz. Hababam Sınıflarının, Süt Kardeşlerin, Zeki ve Metin'lerin havada uçuştuğu dönemlerden garip bir döneme ulaşmış bulunmaktayız. Bir zamanlar G.O.R.A'yı Vizontele'yi Organize İşler'i vs. sabırsızlıkla bekleyen sinemamız öyle bir yere geldi ki ağlamamak imkansız. İnce esprilerle güldürmeye çalışanların yerinde bu sefer maksimum bok,sidik,böğürme,bol küfür ile güldürmeye çalışanlar var. Memnun muyuz? Kesinlikle değiliz. Elimizden bir şey geliyor mu? Gelmiyor. Çünkü adamlar kazanıyor abi. Arz talep meselesi bu. Talep varsa arz ederler. Çünkü bu adamların derdi kalite değil para!

cb-cumaki

    Cumali Ceber denen Recep İvedik çakması filmin konusu yok. Evet filmi izlemedik ama gidenler öyle diyor. Saçma sapan otel tanıtımı gibi bir olmayan konudan bok,sidik esprileriyle ve onu bunu tokatlayarak güldürmeye çalışıyormuş. Filmde tıpkı Recep İvedik'teki gibi şehirli insanla üst düzeyde dalga geçiliyor. Hele bu noktada bir Arkeoloji kazı sahnesi var ki bunu fragmanda gördük akıllara zarar. Bizim cahil Ceber'imiz sözde güldürecek ya kazıyla ve kazıyı yapanlarla kendi çapında dalga geçiyor. Oradan bir arkeologda çıkıp bunun ağzının ortasına kürekle vurmuyor. Arkadaşım okuyan çalışan adamlarla derdiniz nedir sizin? İlla filmlerinizdeki gibi herkes cahil mi olsun, oraya buraya mı böğürsün?..

İzlemeyin İzlettirmeyin

    Lafı fazla da uzatıp canınızı sıkmak istemiyoruz. İçinizde ufacık da olsa Yeşilçama ve ondan sonra yapılan kaliteli filmlere saygınız varsa bu filmi izlemeyin kardeşim. Hatta izlettirmeyin. Tamam belki bunu izlediniz. Ama bu filmin çıkacak ikincisini izlemeyin bari. Bakın kolay kolay böyle bir şey söyleyecek değiliz. Ama gerçekten durum vahim. Adamlar patır patır nasıl filmler yapıyor görüyorsunuz. Biz neden yapmayalım? Kaliteli filmi talep edersek yaparız kalitesiz olanı talep edersek yapamayız. Bu kadar basit.


Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

3 yorum:

  1. Nedense zaman zaman bu tarz filmler oluşuyor ve seyirci de bulabiliyor. Geçmişlerde de vardı benzer şeyler ve çocuklarda moda haline gelmişti ifadeleri, özeniyordular karekterlere. Eğitim seviyemizden olsa gerek. :)

    YanıtlaSil
  2. Cumali Ceber filminin fragmanını izlemeye dayanamadım. Hakkında yazmayacak olsam ilk saniyelerde bırakırdım herhalde. Bilet satış rakamlarına baktım, fena değildi. Umarım rakamlardan feyz alıp ikincisini çekmezler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülerek söylemeliyiz ki ikincisini çekecekler..Bizzat oyuncunun kendisi ikinci film için hazırlıkların başladığını duyurdu..

      Sil