TSK Mehmetçik Vakfı

Moana (2017) "Oynamayın Şu Dünyanın Ayarlarıyla"

moana22
Filmin Orijinal Adı: Moana
Filmin Türü: Animasyon, Komedi ve Macera
İMDB Puanı: 7,7 / 10 
Yönetmen: Ron Clements, John Musker
Süre: 107 Dakika

   Moana filmine ne zaman sinema ile ilgili bir siteye girsem bir şekilde rastlıyordum. Animasyon sevdiğim için izlemeye karar vermem zor olmadı. İzledikten sonra yazı yazmaya karar vermem yine pek uzun sürmedi. Bu yazıda şaşırtı bozan olmayacaktır. Sadece şöyle kaba taslak filmden bahsedip yorumlamak istiyorum. Yorumlamak dediysem daha önceleri de yazdım bir uzman sinema eleştirmeni değilim. Sıradan bir izleyiciyim. Öyle çok ayrıntılarına girmeden izlenir mi izlenmez mi onu söylemek benim asıl derdim.

Dünyanın Ayarlarıyla Oynamak

   Genelde öyle olur. Bazı filmlerde özellikle animasyon filmlerinde birileri çıkar dünyanın düzenini bozar. Kahramanlarımız ise bunu düzletmek için çabalar. Öncelikle tüm samimiyetimle söylüyorum: Yeter oynamayın şu dünyanın ayarlarıyla. Yeter yeter ya der gibiyim aynı şöyle:



   Şaka bir tarafa Moana'nın konusu da bu şekilde gelişiyor. Antik Çağlarda geçen olayda yarı-tanrı Maui doğa ananın kalbini sırf insanlara vermek için alıyor. Fakat işler ters gidiyor ve Maui hem kalbi hem de şekil değiştirip güçlü olmasını sağlayan oltasını kaybediyor. Kalbin yerinden sökülüp kaybolması ise dünyayı yok olma tehlikesi ile baş başa bırakıyor. Dünya yavaş yavaş yok olmaya başlıyor. Neyse gel zaman git zaman yine Antik Çağda Güney Pasifik adalarında yaşayan Moana, kalbi buluyor ve yerine koymak için bir maceraya atılıyor. Bu macerada yarı-tanrı Maui de yanında bulunuyor. 

Gören Hint Filmi Sanar

   Filmde dikkatimi çeken olaylardan birisi karakterlerin zırt pırt şarkı söylemeleri oldu. Yola çıkıyorlar şarkı, denize bakıyorlar şarkı, savaşıyorlar şarkı, koşuyorlar şarkı... Gören de bunu Hint filmi sanacak. Tamam animasyonların çoğunda şarkı söylemek adet olmuş artık. Ama bu filmde sanki biraz fazla söylediler. Belki de adalı olduklarından bilemedim. Zaten filmin bir yerinde buna atıfta bulunan bir replikte vardı. Yine mi şarkı söyleyeceksin tarzında. Yani yapan adam da durumun farkında. Fakat demek bunu bir sorun olarak görmemiş. Yanlış anlaşılmasın benim için de bir sıkıntı yok ama işte sanki biraz fazla olmuş.

Kaliteli ve Devamı Gelir

   Moana filmi öyle veya böyle kaliteli bir animasyon. Devamı gelecek galiba. Yani Disney böyle filmlerin genelde devamını getiriyor. Bu da öyle olacaktır. Devam filmlerini izler miyim bilemem. Ama bu ilk filmi bir daha izleyebilirim. Hele ailemle birlikte olursam neden olmasın? Lafı çoluk çocuk aile ile izlenecek bir animasyon demeye getiriyorum. Eğer yakında böyle bir niyetiniz varsa açın izleyin. Eğlenirsiniz, seversiniz. Bir Kayıp Balık Nemo veya Buz Devri kadar olmasa da sahiplenirsiniz.



Fragman:



Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

1 yorum:

  1. Moana filmini güzeldi bende beğendim. Denizin yaptığı şakalar hoştu :) Şarkılı bölümlerden olumsuz anlamda en dikkatimi çeken, keşke şarkısız geçselerdi dediğim tek bölüm canavar yengecin bulunduğu bölümdü. Bölüm sonunda da 'Şarkıyı beğendiniz mi?' diye sormasınlar mı! :)

    YanıtlaSil