TSK Mehmetçik Vakfı

Batman Dönüyor (1992) "Tım Burton Gidiyor"

batmanreturns
Filmin Orijinal Adı: Batman Returns
Filmin Türü: Aksiyon, Fantastik ve Dram
İMDB Puanı: 7 / 10 
Yönetmen: Tım Burton
Oyuncular: Michael Keaton, Cristopher Walken, Michelle Pfeiffer
Süre: 126 Dakika

    Batman Dönüyor ile devam ediyoruz. Daha önceki 1989 yapımı Batman filmiyle ilgili yazımızı okumadıysanız buyurun buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Evet Tım Burton abimiz ilk filmi çektikten sonra bu filmi yönetmek konusunda karamsar olsa da eline iyi bir senaryo geçince "Ben bu filmi çekerim ulan" demiş. İyi ki çekmiş. Açık açık söyleyeyim benim gözümde gelmiş geçmiş en iyi Batman filmi bu filmdir. Kızma birader benim gözümde dedim zaten.

Batman'in Düşman Mantığı

    Tım Burton imzalı Batman filmlerinin aslında hemen kavranacak basit bir düşman mantığı vardır. Hayatımızda gözümüze hoş, şirin gözüken simgeler bu dünyada düşman olarak karşımıza çıkar. Mesela önceki filmdeki Joker'den yola çıkalım. Adam çocukların hoşlandığı şirin palyaçolara benziyor fakat öyle değil. Acımasız, katil ve düşman. İşte bu filmde de yine "Ayy ne kadar da şirinler"dediğimiz Penguen ismi düşman olarak karşımıza çıkıyor. Tamam Penguen dediğimiz adam belki Kuran'ı yırtıp çarpılan kıza benziyor fakat yeri geliyor o şirin dediğimiz penguenleri de silah olarak kullanıyor. Ha bu arada diğer blogumuzda Kuran'ı yırtan kızın gerçek hikayesini yazmıştık. Buraya tıklayıp okuyabilirsiniz. Diğer blogumuzun reklamını yaptıktan sonra devam edelim efendim.

penguen-batman

      Batman'in karşısında bu sefer daha aklı başında bir düşman var. Bu düşman anasının babasının garip bir yaratık olması sebebiyle nehre doğru fırlattıkları Penguen adlı abimiz. Kanalizasyonu kendine mesken tutan Penguen, burada paralel bir yapılanmaya giderek yer üstünde ipleri ele almaya çalışıyor. Önce insanların kalbini kazanıyor sonra da Batman'e meydan okuyarak sandıkta hesaplaşacağız diyor. Adam bildiğiniz siyasetçi. Tabii niyeti Gotham'ı 2023'e kadar yönetmek değil. Asıl niyetini izlediğinizde göreceksiniz.

Tım Burton Elvedası

kadın-kedi
    Penguen ve Batman'in mücadelesini izlediğimiz dur lan Kedi Kadını unuttuk. Bir de Kedi Kadın ablamız var. Bu da patronu tarafından itilip kalkılan, ezik bir kadınken camdan aşağıya atılmasıyla dünyası değişen bir ablamız. Ne oluyor bu ablamıza? Düştüğü yerde bunun etrafını kediler sarıyor. Ablamızı bu kediler ısırıp, yalayıp Kedi Kadına dönüştürüyorlar. Kedi Kadın ablamız sonra kim attı lan beni aşağıya bittiniz oğlum hepiniz edasıyla ortalıkta takılıyor. Yolu Batman'le ve Penguen'le de elbette kesişiyor.

    1992 Yapımı Batman Dönüyor filmi Tım Burton abimizin yönettiği son Batman filmi. Bu filmden sonra işler pek de iyi gitmiyor. Joel Schumacher imzalı iki devam filmi daha gelse de bunların kalitesi asla Tım Burton filmlerine yaklaşamıyor. Elbette onlardan da bahsedeceğiz. Hele bir bunu izleyin gelin sonraları onları konuşalım.

    Bu yazıda Özer Aydoğan'ın çizdiği şu karikatürü paylaşmazsak olmaz. Sen çok yaşa be Özer Aydoğan :)



Fragman:




Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder