TSK Mehmetçik Vakfı

Batman (1989) "Joker Alemdar"

1989batman
Filmin Orijinal Adı: Batman
Filmin Türü: Aksiyon ve Fantastik
İMDB Puanı: 7,6 / 10 
Yönetmen: Tım Burton
Oyuncular: Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger
Süre: 126 Dakika

    Ve bu yazıyla birlikte Batman film dünyasına adım atıyoruz. Adım adım ilerleyeceğiz. Eskiden yeniye doğru. Kendi çapımızda yorumlayacağız. Öncelikle belirteyim ki Batman'in animasyonlarını izlemiş olsam da Çizgi Romanlarını okumadım. Yani içiniz rahat olsun filmleri yorumlarken Çizgi Romanları yalayıp yutmuş bazı adamlar gibi bol bol çok bilmişlik taslamayacağız ve yabancı kelimeler kullanmayacağız. Tıpkı sizin gibi yani bir izleyici gibi yaklaşacağız.

    1989 Yılında çıkan Tim Burton imzalı bu Batman filminden önce 1966 yılında çıkan bir film vardır. Fakat o filmi yorumlama ihtiyacı duymadık. Zamanına göre gayet iyi filmdir deyip geçiştirelim. Biz Batman'in geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan 1989 yapımı filme bakalım. Filmin ismi sadece Batman. Yani sağında solunda herhangi bir isim yok. Gayet düz yani. Batman'i Michael Keaton, Joker'i ise Jack Nicholson canlandırıyor.

Gangster Joker ve Yarasa Adam

    Batman'in hikayesini  az çok bildiğinizi tahmin ediyoruz. Bilmeyenler için ufaktan bahsedelim. Bu abimizin çocukken babasını ve anasını gözünün önünde ipsiz sapsız biri öldürüyor. Bu abimiz de o günden sonra kendini adalete adıyor. Hayır hayır adalet için Gotham'dan New York'a yürümüyor. Ne yapıyor? Babasından kalan mirasa tek çocuk olma avantajıyla tümden sahip olup kendini Yarasa Adam yani Batman kılığına sokuyor. Geceleri sokaklara çıkıp kendi çapında suçlularla mücadele ediyor. Ben Batman'im ulan deyip adaletin bekçiliğini üstleniyor.

batman-joker

    Gotham şehri yani kahramanımızın olduğu şehir pek de tekin bir şehir değil. Suç almış başını yürümüş. Batman suçu şehirde ufaktan azaltsa da kahramanını bağrından çıkartan bu şehir suçlusunu da bir güzel üretiyor. Kim çıkıyor Batman'in karşısına? Kendisine Joker diyen eski bir Gangster. Bu adam koca aşure kazanına düşüp Joker oluvermiş.  Sonra da kadere isyan edip Gotham'a "ya benimsin ya kara yarasanın" deyip ayarı vermeye çalışmış. İşte biz bu ayar verme mücadelesine tanık oluyoruz. Batman ve Gangster Joker Alemdar'ın amansız mücadelesi...

İyi midir İyidir..

    1989 Yapımı, Tim Burton imzalı bu Batman filmi gerçekten izlenesi bir filmdir. Michael Keaton Batman rolü için fazla ufak boylu kalsa da performansı takdire şayandır. Jack Nicholson Joker'i ise gerçekten efsanedir. Hareketleri, tarzı, duruşu, makyajı her şeyi sağlamdır. Şimdi doğruya doğru şu güne kadar Joker karakterini oynayan bütün abilerimiz hakkını vererek oynamışlardır. Yani bazen görüyoruz aralarında kıyaslama yapılıyor falan da boş bunlar. Hepsi birbirinden iyidir ve hepsi de Joker'in farklı bir yönünü göstermiştir. Bu filmde Gangster olan modelini görüyoruz.

    1989 Yapımı bu Batman filmini izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Süper kahraman filmlerini seviyorsanız hele hele Batman'e ufakta olsa bir sempatiniz varsa açın izleyin. Pişman olmazsınız. Bu filmi izleyip gelin sonra da 1992 yapımı devam filmiyle yani Batman Dönüyor ile ilgili yorum yazımıza buraya tıklayarak göz atın. Haydi bekliyoruz.


Fragman:



Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder