TSK Mehmetçik Vakfı

Karayip Korsanları 5 (2017) "Bunun Devamı Gelir!"

salazar-karayip
Filmin Orijinal Adı: Pirates Of The Carıbbean : Dead Men Tell No Tales
Filmin Türü: Fantastik, Aksiyon, Komedi ve Macera
İMDB Puanı: 7 / 10 
Yönetmen: Joachim Ronning, Espen Sandberg
Oyuncular: Johnny Depp, Javier Bardem, Orlando Bloom, Brenton Thwaites
Süre: 129 Dakika

    İlk 3 filmi efsaneydi. Sonradan çıkan 4. film ise tamamen hayal kırıklığıydı. Denizlerden uzak durmak Karayip Korsanları'na pek yaramamıştı. Yapımcılar bunu fark etmiş olacak ki son çıkan bu filmi yine deniz odaklı yapmışlar. Hele hele Kara İnci'yi yeniden suların üstünde görmek bizi baya duygulandırdı. Bu film hakkında söylenecek çok şey var gerçekten. Elimizden geldiğince yazalım dedik.

Geçmişten Gelen Düşman

    Jack Sparrow adlı abimizin bu alemde uçan kuşa bir yamuk yapmışlığı var. Tüm filmlerde olduğu gibi bu filmde de onun zarara uğrattığı bir düşman geçmişten çıkıp geliyor. Bu sefer ki düşman ölü. Salazar adlı İspanyol bir kaptan. Geçmişte Jack, bunu bir güzel yenmiş ve bu adam girdiği şeytan üçgeninde lanetlenmiş. Sonra yine Jack abimizin yaptığı bir hatalı hareketten dolayı üçgenden çıkan Salazar, intikam almak için dört dönüyor. Denizlere adım adım ölüler hakim oluyor. Kim durduracak bu Salazar denilen herifi?

salazar1

    İlk 3 filmden büyük bir mutlulukla hatırladığımız Will Turner abimizin oğlu büyümüş. Babasını lanetten kurtarmak için Poseidon'un mızrağını arıyor. Carina adlı cadı diye anılan bir kızla da yolları kesişiyor. Tabii Jack'de Salazar'ı duyunca bu maceraya katılıyor. Bir de Barbossa var aralarında. Birlikte mızrağı bulmak için büyük çabalar harcıyorlar. Başarılı oluyorlar mı? İzleyin görün deriz.

Yeni Bir Başlangıç

joness    Gizemli Denizlerde adlı önceki filmdeki hayal kırıklığından sonra bu film seriyi sevenler için umut verici oldu. Yer yer mantıksal hatalar olsa da sanki yeni bir maceraya giriş yapılıyor. Yani film son film olarak lanse edilse de çoğu hayran gibi bizde devam edeceği kanısındayız. Hele sonradan açıklanan bir gizli sahne var ki kesinlikle bizleri heyecanlandırdı. O sahnede Will Turner abimiz yatarken yanı başında bir anda Davy Jones beliriyor. Evet evet ahtapot yüzlü serinin en çok sevilen kötü adamı! Eğer yeni bir film gelecek olursa Davy Jones'ı görme ihtimalimiz yüksek. Nasıl olur nasıl olmaz bilemeyiz ama muhteşem olacağı kesin. Hatta aklımızda şöyle bir düşünce de var. Keşke Karayip Korsanları tüm filmlerindeki iyi ve kötü karakterleri toplayabilse ve muhteşem bir deniz savaşıyla biten muhteşem bir final yapsa.

Her şey Tamam Salazar Sen Hayırdır?

    Karayip Korsanları 5 yani kimine göre "Salazar'ın İntikamı" kimine göre "Ölü Adamlar Masal Anlatmaz" filmi geneli itibariyle izlenebilir bir film. Hatta seriyi biliyorsanız mutlaka izleyin bilmiyorsanız da baştan başlayıp izleyin. Şimdi bunu söyledikten sonra filmin bazı sıkıntılarından bahsetmek biraz garip olacak ama yine söylemeden geçemeyelim.

   Şimdi abiciğim Will Turner'ın oğlu mızrağı bulacak ve denizlerdeki tüm laneti bitirecek. Salazar buna neden engel olmak istiyor? Arkadaş Salazar'da lanetli ee o da kurtulacak. Salazar takmış intikama büyük resmi göremiyor. Halbuki o kadar da akılsız durmuyor. Bunun dışında bu filmde geçen filmle ilgili hiçbir bağlantının olmaması da ayrıca garip. Mesela geçen filmdeki Angelica'ya ne oldu? Onun elinde Jack'i büyüleyen bir kukla vardı ona ne oldu? Deniz kızına ve pedere ne oldu? Sanki o hikayeyi bir anda kesip atmışlar gibi. Tamam o hikayeyi beğenmedik ama görmezden gelmek de biraz garip.


Fragman:

    
Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder