TSK Mehmetçik Vakfı

The Walking Dead 8. Sezon Faciası !

8thewalking



    Dile kolay 8 sezon. Elbette ilk sezonun heyecanını veremez. Fakat bu kadar da vasat bir hale gelmemeliydi! The Walking Dead dizisinden bahsediyoruz elbette. İlk başladığı dönemde kendisine büyük bir hayran kitlesi oluşturan ve çok yerde konuşulan bu dizinin eski halinden eser yok şimdi. En son yayınlanan sezonuyla yapımcılarına salın artık beni diye bağıran The Walking Dead'ın büyük hayal kırıklığına dönüşen son sezonuna bakış atalım dedik.

Negan'ı Harcamak!

ganene    Belki de The Walking Dead tarihinin en karizmatik ve ilgi çekici kötü karakteri ne ilginçtir ki dizinin vasat dönemine denk geldi. Negan'dan bahsediyoruz elbette. 6.Sezonun sonunda kendisini gösteren ve 7.sezonda fırtına gibi esen Negan'ın yarattığı hava ne yazık ki 8.sezona ulaşamadı. Peki neden böyle oldu? Dizi neden çöküşü durduramıyor. Aslında bunun en büyük sebebi açık ve net dizinin artık bir zombi istilasından çıkıp insanlar savaşına evrilen konusu. Bu durum The Walking Dead'in ruhuna tamamen uygun bu arada. Yani The Walking Dead çizgi romanlarından da anlaşıldığı üzere basit bir zombi istilası olayını aktarmıyor bizlere. O zombi istilasında insanın nasıl değişebileceğini veya değişemeyeceğini göstermek istiyor. Bundan dolayı pek beğenmesek de dizi ruhuna uygun ilerliyor diyebilir. 

    The Walking Dead ne kadar ruhuna uygun ilerlerse ilerlesin artık seyirciye pek bir şey sunamıyor. Özellikle diziye zombi istilası penceresinden bakanlar son 3 sezondur diziden tamamen kopmuş durumda.  

Havada Kalan Sezon

    8.Sezon dizi için başta da söylediğimiz gibi tam bir hayal kırıklığı olmuş durumda. Rick ve ekibinin Negan ve ekibine karşı mücadelesi tüm sezon boyunca konu ediliyor. Mücadele dediysek öyle her bölüm çatışma falan yok. Kısır bir stratejik mücadele sürüp gidiyor. Bu noktada ise pek çok seyirciyi iyice diziden soğutan gariplikler oluyor. Bunların en öne çıkanı ise şüphesiz Carl'ın saçma ölümü. Carl ya Carl! Dizinin ilk sezonundan beri yer alan demirbaş karakterlerinden birisi. Tamam elbette ölebilir. Fakat bu şekilde basit bir şekilde ölmemeliydi. Sen 7 sezon boyunca bilmem kaç tane zombiyi alt et. Sonra sırf yeni tanıdığın birisinin ölmüş annesini onurlandıracağım diye zombi tarafından ısırıl!

rick-carl

    Son sezonda iyice entrikaya gömülen dizi hiç de tatmin edici olmayan bir sezon finaliyle 9. sezona doğru yelken açtı. Fakat bu şekilde giderse 9. sezon dizinin son sezonu olabilir ki  olsun da. Bu arada şunu söylemeden de geçmeyelim sezon finalinde Maggie'nin yanına adam çekerek Rick ile savaşacağına dair izlenim uyandırması dizinin hayranları için acı verici bir etki yarattı. Gelecek sezonun saçma bir savaşa sahne olacağı anlamına gelen bu durumdan umarız senaristler geri adım atar.

Rakamlar Ne Diyor?

    Dizinin kötü gidişini 8. sezon finalinin izlenme sayıları da çok iyi yansıtıyor. 8. Sezon finali The Walking Dead tarihinde en az izlenen ikinci sezon finali oldu. En az izlenen sezon finali ise dizinin ilk sezonuydu ve bu rakam yeni başlayan bir dizi için efsaneydi. Aslında bunu gözardı edersek en  az izlenen sezon finalinin 8.sezona ait olabileceğini söyleyebiliriz. Pek umudumuz yok ama umarız bu kötü gidişat son bulur. 

Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederiz. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder