TSK Mehmetçik Vakfı

Batman ve Robın (1997) "Olmaz Olsun!"

robın-batman22
Filmin Orijinal Adı: Batman & Robın
Filmin Türü: Aksiyon, Macera ve Fantastik
İMDB Puanı: 3,7 / 10 
Yönetmen: Joel Schumacher
Oyuncular: George Clooney, Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman
Süre: 125 Dakika


    Uzun bir aradan sonra Batman filmlerini incelediğimiz seriye devam ediyoruz. Daha önce 1989, 1992 ve 1995 yıllarında vizyona giren Batman filmlerinden bahsetmiştik. (Tarihlerin üzerine tıklayarak o yazılarımıza ulaşabilirsiniz.) Şimdi ise Batman film tarihinin en berbat Batman filmden bahsetmeye çalışacağız. Öncelikle bundan öncekileri unutun bu ucube film ile önceki ve sonraki Batman filmlerinin hiçbir alakası olamaz. Zaten Tım Burton abimizin gidişiyle Batman filmlerinin uçurumdan sürüklendiğini daha önce söylemiştik. İşte bu filmle sürüklenme bitiyor yere çakılıyor. Olmaz olsun böyle film.

Kadro Güzel Film Tırt

    Batman rolü daha önceki filmde Val Kilmer adlı yakışıklı abimize verilmişti. Bu sefer ise rol George Clooney'e verilmiş. Bak bak isime bak. Heyecanlandınız değil mi? Sonra kim var efendim Arnold Schwarzenegger var. Yetmedi Uma Thurman var. Kadro muhteşem değil mi? 2010 Barcelona futbol takımı gibi. Ama filme bakıyorsunuz 2.lig takımı bildiğiniz. Zaten filmin berbat olacağı afişinden bile belli. Batman filminde Batman sanki yan rol gibi durmuş. Böyle bir şey olabilir mi ya?

   Burada aslında filmin konusundan bahsedeceğim fakat elle tutulur bir konu yok ki. Film baştan sona Joel Schumacher'in fantezilerine dayanıyor. Ne yapmış? Batman'in ve Robın'in kostümüne iki meme ucu eklemiş. Ne yapmış? Batman ve Robın arasında ergen liseli muhabbetleri başlatmış. Ne yapmış? Vermiş renkli renkli ışıkları ortamı diskoya çevirmiş. Yahu Batman filmi bu Batman filmi!

batman-robın

    Ben demiyorum filmde Robın karakterini canlandıran oyuncu söylüyor. Diyor ki bundan önceki Batman Daima filminde film yaptığımızı anlıyorduk bu filmde ise sanki çocuk oyuncağı hazırlıyorduk. Oyuncu bile durumun farkında ama bizim Joel amca durumu anlamamış olacak ki bu filmi çekerken sette Unutmayın bu bir çizgi film diye bağırabiliyor. Ne diyelim Allah ıslah etsin.

Buz Adam Bile Daha Sıcak

robınbatman

    Film o kadar soğuk ve boş duruyor ki ünlü Buz Adam bile yanında daha sıcak kalıyor. Filmde birden fazla kötü karakter ile mücadele ediliyor. Batman'e Robın dışında Kedi Kadın falan da yardım ediyor. Ortalık bir şenlik havası kimin kime saldırdığı belli değil. Tek anladığımız Alfred hasta oluyor. Bunun tedavisi de Buz Adamda Batman o yüzden Buz Adam ile savaşıyor. Bitti bu kadar! Nerede Joker, nerede Penguen ahh nerede Tım Burton!

    Batman ve Robın filmi Batman filmleri içinde en berbat olanı. Zaten çoğu eleştirmen de böyle düşünüyor. Ayrıca bu film berbat olmuş ki bundan sonra uzun bir süre Batman filmi çekilmiyor. Taa ki Cristopher Nolan reis işin içine girene kadar. O tekrardan sevdiriyor Batman'i. Batman ve Robın ise hatırlamak istemediğimiz kötü bir anı oluyor.



Fragman:


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederiz. Yorumlarınız Benim İçin Değerlidir.


Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder