TSK Mehmetçik Vakfı

Eli : Şeytan, Behlül Çıktı!

film-eli

Filmin Orijinal Adı: Elı   
Gösterim Yılı: 2019
Filmin Türü: Korku
İMDB Puanı: 5,8 / 10 
Yönetmen: Ciaran Foy
Oyuncular: Charlie Shotwell, Sadie Sink, Kelly Reilly
Süre: 90 Dakika

    Korku nedir? Korku emektir, gerilimdir, pencerelerden ve tencerelerden ürkmektir. Bir korku filmi nasıl olmalı uzun uzun tartışılır ama nasıl olmamalı denildiğinde artık Eli filmi örnek verilebilir. Yaaa o kadar da kötü mü diye ısrar edecek olursanız aslında değil (di) diyebilirim. Görülen geçmiş zaman eki kullanıyorum çünkü film en başta büyük umutlar vadediyordu. Sonunda işler garip bir noktaya sürüklendi ki tadımız tuzumuz kaçtı. Anlayacağınız üzere bu yazıda şaşırtı bozan (spoiler) olacak şimdiden onu da söyleyeyim.

GARİP ÇOCUK ELİ!


    Her ne kadar filmdeki korkacağımız noktalar fragmanda açık açık gösterilmiş olsa da film baştan itibaren ufaktan gerilimi veriyor bize. Eli adlı çocuk kardeşimiz amansız bir hastalığın pençesinde sera domates gibi naylonların ardında yaşamını sürdürüyor. Dışarıdaki her şeye karşı aşırı zayıf bünyesi var. Dezenfekte edilmemiş ortam ile temasa geçtiğinde domates gibi kızarıp kalıyor. Neyse efendim bunun büyük ihtimalle ikizler burcundan olan annesi ve ne idüğü belirsiz babası bir doktor bulduklarını söyleyip çocuğu çöp poşeti benzeri bir kıyafete sardıkları gibi  kolundan tutup doktorun garip malikanesine götürüyorlar. Ben tam ulan bu Sağlık Bakanlığı ne yapıyor kaçak hastane işletiyorlar diye isyan bayrağını çekmişken yavaştan durumlar netleşmeye başlıyor.

film-eli1

HASTANE Mİ KESTANE Mİ?

    Eli tedirgin! Eli korkuyor! Çünkü sözde tedavi başladıktan sonra hayaletler görmeye başlıyor. Ne bileyim efendim köşe başından çıkan korkunç kızlar mı dersiniz, banyoda duş alan korkunç oğlanlar mı dersiniz ortam fena! Bunun dışında Eli dışarıdaki Haley adlı kızımız ile üç beş sohbet sonucunda daha önce burada kalan bir çocuğun kafayı sıyırdığını öğrenince iyiden altına kaçırma seviyelerine geliyor. Fakat tüm bunlara rağmen yine de çocuğumuz cesaretli. Ne zaman bir ses duysa pat oraya koşturuyor ve türlü türlü eziyete boyun eğiyor. Buraya kadar her şey tıkırında bir korku filmi edasıyla ilerlerken bundan sonrası kanalizasyondan gelen koku misali bir hale bürünüyor.

film-eli2


    Meğer Eli'yi getirdikleri yer hastane değilmiş. Meğer buradaki doktorlar rahibeymiş. Meğer Eli'nin sağı solu belli olmayan annesi olacak kadın yıllar önce şeytandan bir çocuk istemiş de Eli doğmuş. Meğer Eli şeytanın çocuğuymuş.(Tabii bu durumda babası olarak görünen kişi de bir sahtekar oluyor) Meğer hastanede daha önce kalan çocuklar da şeytanın çocuklarıymış da içlerindeki şeytanın izi çıkarılamayınca öldürülmüşler. Abi  ne oluyor? Biz ne izliyoruz birisi bana izah edebilir mi? Bak olayı şöyle dümdüz bir aaa çocuğun içine üç harfli kaçmışa bağlasalar neyse diyeceğim ama yok. Şeytan bildiğin Behlül misali çapkınlık yapıp daha fenası ondan bundan çocuk peydahlamış. Çocuklarına da sahip çıkmayıp ahanda böyle bir olaya sebep olmuş. Ulan bugün kedi bile yavrusuna bir şey olduğunda yemeden içmeden kesiliyor. Tüh senin şeytanlığına.

   Sonuç olarak Eli, tüm bunları öğrenip rahibeleri ve çakma babasını alt ediyor ve tüm olaylardan haberdar olan annesini de kendisine köle edip yola çıkıyor. Nereye gidiyor? Babasının elini öpmeye. Kiminle gidiyor annesi ve dışarıdan konuştuğu kız Haley ile. Haley ne alaka diyeceksiniz. Meğer Haley, Eli'nin kız kardeşiymiş yani o da şeytanın kızıymış. Ya aç abi Kutsal Damacana 1 izle.


Fragman:



Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder