TSK Mehmetçik Vakfı

Hababam Sınıfı Yeniden (2019) "Tamam da Neden?"

Filmin Türü: Komedi
İMDB Puanı: 2,6 / 10 
Yönetmen: Doğa Can Anafarta
Oyuncular: Altan Erkekli, Toygan Avanoğlu, Hande Katipoğlu
Süre: 111 Dakika

    Bakın şu film başka bir ad ile çıkmış olsaydı daha farklı şeyler yazabilirdim. Ama buna imkan vermemişler. İsim güzel, fikir eh işte, malzeme olabilir kıvamında ama ortaya çıkan iş bir daha yapmayın lütfen düzeyinde. Bir de ya neden neden afişte herkesi göstermeye çalışıyorsunuz ya. Baktıkça sinir oluyor insan.

Hababam Sınıfı Devam Sorunsalı


    2004 Yılında Hababam Sınıfı Merhaba çıktığında yine bu sorunsal konuşulmuştur. Hababam Sınıfı serisi devam etmeli mi etmemeli mi? Aslında mantıken evet devam etmeli. Çünkü bu Rıfat Ilgaz tarafından ortaya konulmuş geneli kapsayan bir eser. Eğitim sorunumuz çözülmedikçe Hababam Sınıfı bitmez. Fakat nasıl devam etmeli konusunda hep sürekli kafamız karışık. 2004 Yılında başlayan önceki üçlemeyi çoğu kişi beğenmese de şahsen ben beğenmiştim. Ortada ufak tefek eski Hababam Sınıfı serilerini anımsatan durumlar vardı. Fakat bu yeni başlayan seri Hababam Sınıfının çok ötesinde klasik bir liseli gençlik filmi gibi duruyor. Evet bazı değerlere yine saygı duruşu var. Ama konu çok sıradan olmuş be abi. Ayrıca aşırı abartılı tiplemeler de gereksiz olmuş.


    Neyse zaten demek istediğimizi az çok anladığınızı varsayarak biraz filmin konusuna ve gidişatına bakalım. Filmde Hababam Sınıfına kız öğrenciler geliyor ve tahmin edersiniz ki ortalık bir anda karışıyor. Kız ve erkekler çekişmesi sonucunda ise sınıfın en masum öğrencisi okuldan atılıyor. Bunun üzerine bu masum öğrencinin yarım bıraktığı işi tamamlayıp yeniden okula dönmesini sağlamaya çalışıyorlar. Buraya kadar güzel gidiyor değil mi konu? Hayır o kadar da güzel değil. Bol bol klişelere sahip bu konu. Ne bileyim elinden telefonu alınınca robota bağlayan kız, sınıfın yakışıklısının yeni gelen kıza bir anda aşık olması, okul hocaları arasındaki yine bayan bir hoca yüzünden gelişen rekabet vs. bu klişelerden sadece bazıları. Aslında filmin ismi Hababam Sınıfı değil de klişe sınıfı olsaymış daha güzel olurmuş.

Bunun Devamı Gelecekmiş...

    Şimdiye kadar yazdıklarımızdan filmi pek de beğenmediğimizi anlamışsınızdır. Zaten izlediğinizde bunun sebepsiz olmadığını anlayacaksınız. Filmin sinemada pek rağbet görmediğini de belirtmemiz gerekiyor. Ama buna rağmen bu seri devam edecekmiş ve herhalde yine 3 film kadar sürecekmiş. Yani bu eziyet daha bitmedi. Bu arada söylemeden de geçmeyelim filmi en güzel özetleyen olay da son sahnedeki Burak Kut şarkısı gerçekten "Yaşandı bitti saygısızca"...


Fragman:


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederiz. Yorumlarınız Benim İçin Değerlidir.


Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder