TSK Mehmetçik Vakfı

Watchmen (2009) "Eski Kulağı Kesikler"

menwatch

 Filmin Orijinal Adı: Watchmen
Filmin Türü: Bilim Kurgu, Dram ve Aksiyon
İMDB Puanı: 7,6 / 10 
Yönetmen: Zack Snyder
Oyuncular: Patrick Wilson, Jackie Earle Haley, Malin Akerman
Süre: 162 Dakika

    Paralel evrende süper kahramanlarımız zor durumda. Birileri emekli olmuş kahramanlarımızı tek tek yok etmeye başlıyor. İlk komedyen gitti. Sırada kim var? Emekliliğin tadını çıkarma vakti bitti. Deriden yapılmış daracık kostümleri giyip tekrar sahneye çıkma zamanı. Rorschach şapkasını takıp komedyenin ölümünü araştırmaya başladı bile.

    Watchmen tuhaf bir süper kahraman filmi. 2009 yılında gösterime giren ve günümüzde hala bazı çevreler tarafından DC'nin en iyi işi olarak kabul gören bu filmde paralel evrende geçen bir süper kahramanlık hikayesi anlatılıyor. Watchmen adlı polisler tarafından oluşturulan bir süper kahraman birliği zamanla siyasi bazı sebeplerle emekli edilmiş. Birileri bunları öldürmeye başlayınca bu süper kahramanlar tekrar bir araya geliyor ve olaylar gelişiyor.

Son Şakasını Yaptı

    Komedyen adlı kahraman Watchmen'in belki de en ahlaksız ve başına buyruk adamı. Bu adam birileri tarafından öldürülünce yani son şakasını yapınca Rorschach adlı abimiz dışında birlikten hiç kimse bunu takmıyor. Rorschach abimiz durumun şüpheli olduğunu anlar anlamaz diğer kahramanları ziyaret ediyor. Bakın birileri bizi öldürmeye başladı diyor dinletemiyor. Tabii daha sonra bazı gelişen olaylar sonucunda Watchmen birliği ulan gerçekten birileri bizimle uğraşıyor noktasına geliyor ve mücadeleye girişiyor.

watchmen

    Film boyunca kahramanlarımızın bir güzel iç dünyasına dalıyoruz. Açıkçası bu durum filmde hoşumuza giden yönlerden birisi oldu. Sanki bir serinin başlangıç filmi gibi kahramanlar ince ince işleniyor ve sindiriliyor. Tabii aklınıza şu gelebilir kahramanları işleyeceğiz diye film konusundan kopuyor mu acaba? Hayır kopmuyor. Hatta konu içerisinde kahramanların hikayesi eritilip gidiyor. Bunu çoğu filmde göremezsiniz o yüzden üstünde durduk zaten. 

Senin Yüzüne Ne Olmuş?


prof    Filmde en dikkat çekici kahramanlar bize göre profesör ve Rorschach. Buz gibi bir mavilikle ortalıkta dolaşan profesör enerjiyi depolamış bir şekilde bazı yeteneklere sahip. Tahmin edeceğiniz üzere bu abimiz zamanında bir kaza geçiriyor ve Allah'ın hikmetine bakın ki bazı güçlere kavuşuyor. İştene bileyim geleceği görüyor falan. Ha bir de geleceği görürken de sinyalleri arada bir karıştırıyor. Yani gelecek bazen çekmiyor. Film boyunca profesör dışında bizi sıkan kahraman olmadı. Hep bir depresyon halinde olan ve hepinizden nefret ediyorum havasında takılan profesörü açıkçası pek beğenmedik. Rorschach'ı ise çok beğendik. 

    Rorschach grubun sosyopatı. Grupta en akıllı ve adaletli olan da kendisi. Biraz acımasız ama filmde göreceğimiz üzere bunun için makul bir sebebi var. Dedektif gibi olayların üzerine gitmese diğerlerinin bir şey yapacağı yok.

Buram Buram Zack Snyder

schachror    Filmin arka planına baktığımızda yönetmen koltuğunda Batman v Superman filmini yöneten Zack Snyder var. Zaten eğer Snyder'in tarzını biliyorsanız film başladığı an filmin ona ait olduğunu anlıyorsunuz. Yavaş çekim ile muazzam detay sahneler onun imzası adeta. Aşağıya uçan Komedyenin yakalığı ile bu filmde bu imzayı çakıyor. Hatırlarsanız aynı şekilde bir imzayı Batman v Superman filminde Batman'in annesinin inci kolyesiyle atmıştı.

    Son olarak film geneli itibariyle sizi tatmin edecektir. Fakat muhteşem bir film mi mutlaka izlenmeli mi tartışılır. Eğer süper kahraman filmlerini seviyorsanız tabii çok efekt olmayanlarını seviyorsanız mutlaka izleyin deriz.


Fragman:



Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederiz. Yorumlarınız Benim İçin Değerlidir.
Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder