TSK Mehmetçik Vakfı

Çizgi Ötesi (2017) "Ölümün Şakası Olmaz"

sisiötee
sasirtiti



 Filmin Orijinal Adı: Flatliners
Filmin Türü: Bilim Kurgu, Dram, Korku ve Gerilim
İMDB Puanı: 5,2 / 10 
Yönetmen: Arden Oplev
Oyuncular: Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev
Süre: 110 Dakika

    2017 Yılında görücüye çıkmış Çizgi Ötesi filmi tahmin edeceğiniz üzere Bilim Kurgu tarzında bir yapım. Ayrıca 1990 yılında aynı isimle çıkan filmin bir uyarlanması. Orijinalini izlemedik o yüzden direkt buna yorum yapacağız. Film geçen senenin filmi olmasına rağmen açıkçası biz ilk izlediğimizde 2000'li yılların başında çekilmiş bir film sandık. Nedense filmde eskiymiş gibi bir hava var. Belki de uyarlama olduğu için böyledir. Fakat bu filmi olumlu yönde değil olumsuz yönde etkileyen bir durum. Peki ne anlatıyor bu film? Hemen yazalım efendim.

Haydi Birbirimizi Öldürelim

    Filmde 5 psikopat tıp öğrencisi var. Bunlardan birisi olan Courtney'in kız kardeşi yıllar önce bir trafik kazasında ölmüş. Courtney'in aklı fikri bu ölümde kalmış. Bir fırsatını bulsam da kız kardeşimle öbür dünyada görüşsem diye etrafta dolaşıyor. Neyse efendim aradığı fırsatı tıp öğrencisi olduktan sonra yakalıyor. Kendi çapında bazı araştırmalar yapıp ölüm sonrası deneyimi yaşamaya karar veriyor. Neymiş efendim ölümü çözecekmiş. Yahu sen kimi kandırıyorsun senin derdin kız kardeşini öteki alemde ziyaret etmek değil mi? 

sisisçizgiötesi

     Courtney diğer 4 tıp öğrencisini de bu macerasına çekip bir anda tüm durumları allak bullak ediyor. Nasıl mı? Bunlar bir süre ölü kalıp ölüm deneyimi kazanıyorlar ama öteki taraftaki günahlarını gün yüzüne çıkarıyorlar. Günahları bunların peşinden koşuyor hatta birkaçına da güzelce zarar veriyor. Tek kurtuluş ne peki? Günahlardan arınmak. Gidip günahlarını düzeltmek. Yani film bildiğiniz günah çıkarma filmi.

Yine mi Joel Schumacher!

    Film hakkında araştırma yaparken neye rastladık dersiniz. Meğersem film Joel Schumacher tarafından uyarlanmış. Hani şu berbat Batman filmlerini yapan şahıs kendisi. Bizdeki de şans yahu hep bu adamın kötü filmlerine denk geliyoruz galiba.

ötesicizgigi    Çizgi Ötesi filmi aslında Joel Schumacher işin içinden çıkarılsa bile pek olumlu izler bırakmıyor. Bir kere filmde mantığımıza uymayan taraf çok. Tamam Bilim Kurgu filmi olabilir ama bu kadar da değil. Ayrıca film türüne de tam karar verememiş gibi duruyor. Korku ile Bilim Kurgu arasında gidip geliyor. İkisi de olabilir elbette ama birisinin ağırlığı da olmalı değil mi. Yani şunu söylemek istiyoruz filme başta evet abi bu gerçekten bir Bilim Kurgu filmi derken sonuna doğru hayır bu kesinlikle korku filmi diyorsunuz. Bu durum da konunun etkileyiciliğini olumsuz etkiliyor.

    Özetle Çizgi Ötesi vasat bir film. İzlemeye değer mi tartışılır... 

ikiyıldız

Fragman:


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederiz. Yorumlarınız Benim İçin Değerlidir.

Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder