TSK Mehmetçik Vakfı

Sonsuzluk Projesi (2015) "Kamera Fetişi!"

project

 Filmin Orijinal Adı: Project Almanac
Filmin Türü: Bilim Kurgu
İMDB Puanı: 6,4 / 10 
Yönetmen: Dean İsraelite
Oyuncular: Jonny Weston, Sofia Black D'Elia
Süre: 106 Dakika

    Zamanda yolculuk konulu filmlere açıkçası bayılıyoruz. Bu olayın esrarengiz taraflarının ağır olması bizleri bu konuya daha fazla çekiyor. İşte bu temalı bir film daha. Filmimizin ismi Sonsuzluk Projesi! Gençlik ve bilim kurgu karışımı bir film olarak göze çarpıyor. Bizlere bambaşka farklı bir senaryo sunmuyor fakat anlattığı olayı iyi bir şekilde yansıtıyor.

Babam Sağolsun

2project
    David adlı gencimiz çok zeki bir genç. Leb demeden leblebiyi anlayacak kadar kafası çalışıyor. Eee kafayı da çalıştırıyor doğrusu. Uçangöz (Drone) falan tasarlayıp büyük bir bilim adamı olmaya çabalıyor. Neyse efendim bu gencimizin yıllar önce babası zamanda yolculuk makinesi yapmış. Daha doğrusu yapmaya çalışmış. David ölen babasının bu projesini kız kardeşi ve arkadaşlarıyla tamamlıyor ve zamanda yolculuk yapmaya başlıyorlar. Bir de daha sonra aralarına bu David'in uzaktan uzağa kesiştiği kız da katılıyor. Gençler zaman makinesini bulunca diyorlar ki ne yapalım ne yapalım abi bunu satalım pazarlayalım para kazanalım. İşte buraya kadar zeki sandığımız gençlerin aslında o kadar da zeki olmadığını anlıyoruz. Yahu zaman makinesini buldunuz zaman makinesi! Sanki su arıtmalı damacana falan buldular. Ah ulan ah ver o zaman makinesini bir Kayserilinin eline gör bakalım ne oluyor.

Adamlar Kamera Fetişi Çıktı Rıza Baba!

    Zamanda yolculuk yapılırken tahmin edeceğiniz üzere geçmişte yapacağınız bir müdahale geleceği etkiler. Zaten konu bunun etrafında gelişiyor. Bizim gençler geçmişe gidip geliyorlar. Tabii bir süre sonra da işler karışıyor. Tüm o gidip gelmelerin tüm o çalışmaların odağında ise bir kamera var. Bu kamera elden ele dolaşıyor. Gençler adeta kamera fetişi gibi. Abi geçmişe gidelim ama yanımıza kamerayı da alalım. Abi zaman makinesini yaparken kamera açık kalsın. Abi ders dinlerken kamerayı açalım...Biz bütün film boyunca bu kamera olayını anlamazken filmin sonunda neden kameranın oradan oraya dolaştığını anlıyoruz. 

alamanac

    Filmin sonuna hazır değinmişken. Sonu açıkçası bizi ufakta olsa ikna etti diyebiliriz. Zaten tahmin edersiniz ki böyle filmlerin sonu aslında sonsuzlukla biter. Filmin ismi de Sonsuzluk Projesi olduğuna göre tamamlanacak bir film beklemeyin deriz yani. 

     2015 Yapımı Sonsuzluk Projesi filmi klasik bir zamanda yolculuk filmi olmasının ötesinde en başta bahsettiğimiz gibi konusunu iyi anlatıyor. Yeri geliyor bizleri sıkıyor, yeri geldiğinde heyecanlandırıyor. Kısacası izleyici açısından ortalama bir film denilebilir.


Fragman:


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederiz. Yorumlarınız Benim İçin Değerlidir.

Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder